Baltarusijoje mirties nuosprendis paskelbtas dviem broliams, nužudžiusiems mokytoją

Penktadienį Mogiliovo srities teismas nuteisė du žmones mirties bausme už mokytojos nužudymą praėjusių metų balandį. Tai pranešė Baltarusijos žmogaus teisių gynimo centras „Viasna“.

Penktadienį Mogiliovo srities teismas nuteisė du žmones mirties bausme už mokytojos nužudymą praėjusių metų balandį. Tai pranešė Baltarusijos žmogaus teisių gynimo centras „Viasna“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Penktadienį Mogiliovo srities teismas nuteisė du žmones mirties bausme už mokytojos nužudymą praėjusių metų balandį. Tai pranešė Baltarusijos žmogaus teisių gynimo centras „Viasna“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2020, 2:39 PM, atnaujinta Jan 10, 2020, 8:31 PM

„Šiandien Mogiliovo srities teismo išvažiuojamajame posėdyje Čerykavo mieste teisėjas paskelbė mirties nuosprendžius dviem broliams – Iljai Kostevui ir Stanislavui Kostevui. Jie buvo kaltinami kaimynystėje gyvenusios savo mokytojos nužudymu ir jos namo padegimu“, – pažymėjo žmogaus teisių gynėjai.

Kaltinamieji savo paskutiniame žodyje prašė teismą neskirti jiems mirties bausmės. Nuosprendis gali būti apskųstas Baltarusijos Aukščiausiajame teisme.

2019 metų balandį Čerykave gesinant gaisrą buvo rastas moters lavonas su daugiau kaip 100 durtinių žaizdų. Įtarus nužudymu buvo sulaikyti du anksčiau teisti broliai, kuriems tada buvo 19 ir 21 metai. Jie prisipažino padarę nusikaltimą.

Baltarusija yra vienintelė Europos šalis, kur nepanaikinta mirties bausmė. Ji skiriama už itin sunkius nusikaltimus. Nuosprendis vykdomas nuteistąjį sušaudant. Pagal Baltarusijos įstatymus, sušaudytųjų palaikai neatiduodami artimiesiems, o apie jų palaidojimo vietą nepranešama.

Žmogaus teisių gynėjų duomenimis, nuo 1990 metų šalyje buvo paskelbta apie 400 mirties nuosprendžių, pernai – trys. Tarptautinės organizacijos ragina Baltarusijos valdžią panaikinti mirties bausmę ar bent jau pradžiai įvesti jos taikymo moratoriumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.