Pasaulio lyderiai atvyko į Omaną susitikti su naujuoju sultonu

Pasaulio lyderiai sekmadienį atvyko į Omaną pasveikinti išvakarėse į sostą įžengusio naujojo šalies sultono, penktadienį mirus ilgamečiam valdovui sultonui Qaboosui bin Saidui.

 Jungtinės Karalysės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas ir princas Charlesas (kairėje) buvo tarp lyderių, atvykusių į Maskatą susitikti su naujuoju Omano sultonu Haithamu bin Tariqu al Saidu (dešinėje).  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Jungtinės Karalysės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas ir princas Charlesas (kairėje) buvo tarp lyderių, atvykusių į Maskatą susitikti su naujuoju Omano sultonu Haithamu bin Tariqu al Saidu (dešinėje).  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2020, 4:00 PM

Jungtinės Karalysės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas ir princas Charlesas buvo tarp lyderių, atvykusių į Maskatą susitikti su naujuoju Omano sultonu Haithamu bin Tariqu al Saidu.

Tarp svečių buvo ir valdantysis Kuveito emyras šeichas Sabahas al Ahmadas al Sabahas, Kataro valdantysis emyras šeichas Tamimas bin Hamadas al Thani, Bahreino karalius Hamadas bin Isa al Khalifa, tarptautiniu mastu pripažintos Jemeno vyriausybės prezidentas Abedrabbo Mansouras Hadi.

Sultonas H. bin Tariqas al Saidas ėjo Omano kultūros ministro pareigas, kol buvo paskelbtas sultono Q. bin Saido, ilgiausiai valdžiusio Artimųjų Rytų monarcho, įpėdiniu.

Q. bin Saidas, apie kurio mirtį paskelbta šeštadienį, mirė sulaukęs 79 metų. Jis ne vienus metus sirgo liga, kuri nebuvo paviešinta.

66 metų sultonas H. bin Tariqas al Saidas pažadėjo sekti pirmtako pavyzdžiu ir skatinti taiką bei dialogą Artimuosiuose Rytuose. Omanas veikia kaip tarpininkas tarp Irano ir JAV, tarp kurių šiuo metu tvyro precedento neturinti įtampa.

Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas sekmadienį taip pat atvyko į Maskatą susitikti su naujuoju sultonu.

Omanas yra įsikūręs rytiniame Arabijos pusiasalio pakraštyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.