Nepaisant klimato aktyvistų kritikos, „Siemens“ nesitraukia iš anglies kasyklos projekto Australijoje

Vokietijos inžinerijos konglomeratas „Siemens“ ir toliau dalyvaus kontroversiškai vertinamame „Adani“ anglies kasyklos projekte Australijoje, nepaisant didžiulės aplinkosaugos aktyvistų kritikos, praneša „Deutsche Welle“.

 Vokietijos inžinerijos konglomeratas „Siemens“ ir toliau dalyvaus kontroversiškai vertinamame „Adani“ anglies kasyklos projekte Australijoje, nepaisant didžiulės aplinkosaugos aktyvistų kritikos, praneša „Deutsche Welle“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vokietijos inžinerijos konglomeratas „Siemens“ ir toliau dalyvaus kontroversiškai vertinamame „Adani“ anglies kasyklos projekte Australijoje, nepaisant didžiulės aplinkosaugos aktyvistų kritikos, praneša „Deutsche Welle“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2020, 8:41 AM

„Siemens“ su „Adani“ yra pasirašiusi 18 mln. eurų vertės sandorį dėl geležinkelio infrastruktūros tiekimo Karmaiklo anglies kasyklai Kvinslande, netoli Didžiojo barjerinio rifo. Klimato aktyvistai iš organizacijų „Fridays for Future“ ir „Extinction Rebellion“ praėjusią savaitę surengė protestus dešimtyje Vokietijos miestų prieš anglies kasyklą, taip tikėdamiesi pakeisti „Siemens“ požiūrį į šį projektą.

Vis dėlto „Siemens“ generalinis direktorius Joe Kaeseris sekmadienio vakarą tviteryje pareiškė: „Tik ką baigėme savo ypatingąjį susirinkimą. Įvertinome visas galimybes ir nusprendėme, kad privalome laikytis savo įsipareigojimų.“

J. Kaeseris taip pat pažadėjo, kad „Siemens“ ateityje „geriau spręs aplinkosaugos klausimus“.

Karmaiklo anglies kasykla, priklausanti Indijos „Adani“ grupei, jau ilgą laiką kelia diskusijas. Multimilijardinio projekto kritika sustiprėjo Australijoje prasidėjus itin galingiems miškų gaisrams.

Vokietijos klimato aktyvistė Luisa Neubauer „Siemens“ sprendimą vadino „neatleistina klaida“.

„Prašėme J. Kaeserio daryti viską, kad būtų užkirstas kelias „Adani“ anglies kasyklai“, – sakė L. Neubauer. Anksčiau „Siemens“ kritikavo ir garsioji švedų klimato aktyvistė Greta Thunberg.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.