Kelio iš baro į laivą neradęs lietuvis jūreivis sukėlė ant kojų Prancūzijos tarnybas

Danguje – civilinės saugos sraigtasparnis, narai – uosto vandenyse, paieškos sausumoje, peržiūrėti visi vaizdo stebėjimo kamerų įrašai. Prancūzai nepagailėjo pastangų ir priemonių ieškodami šalies vakarų uostamiestyje Breste dingusio lietuvio jūrininko.

Prancūzai nepagailėjo pastangų ir priemonių ieškodami šalies vakarų uostamiestyje Breste (nuotr.) dingusio lietuvio jūrininko.<br>vesselfinder.com nuotr.
Prancūzai nepagailėjo pastangų ir priemonių ieškodami šalies vakarų uostamiestyje Breste (nuotr.) dingusio lietuvio jūrininko.<br>vesselfinder.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2020, 1:41 PM, atnaujinta Jan 14, 2020, 2:11 PM

Belgijos laivo „Aquasurveyor“ įgula apie dingusį savo narį lietuvį pareigūnams pranešė jo pasigedusi penktadienį.

Po pasivaikščiojimo mieste, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį jis nenakvojo laive. Vaizdo stebėjimo kamerų jūreivis buvo kelis kartus užfiksuotas vaikščiojantis po uostą pirmyn atgal.

Įgula ir pareigūnai išsigando, ar tik jis nebus uoste įkritęs į vandenį.

Regioniniai dienraščiai „Le Telegramme de Brest“ ir „Ouest France“ pranešė, jog galiausiai lietuvis pats atsirado. Po daugmaž pusantros paros susigėdęs jis grįžo į savo laivą.

Jūrininką apklaususiems policijos pareigūnams šis paaiškino, jog ketvirtadienį vakare, kuomet suvalgė į laivą atsineštą picą, apie vidurnaktį staiga nenumaldomai panoro grįžti į miestą ir „prasinešti“ po jo barus.

Po kelių valandų, visiškai patenkinęs tą nenumaldomą troškulį, lietuvis buvo tiek girtas, jog nesugebėjo rasti kelio atgal į laivą.

Todėl vyras nutarė užsukti į netoli stoties buvusį viešbutį ir ten praleisti naktį. Tačiau pagirios buvę tokios sunkios, kad į uostą lietuvis sugebėjo grįžti tik šeštadienį vakare.

Beklaidžiodamas po barus jaunas vyras pametė ir savo mobilųjį telefoną – todėl kiti „Aquasurveyor“ įgulos nariai jam niekaip negalėjo prisiskambinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.