Dėl darbuotojų streiko uždarytas Paryžiaus Luvro muziejus

Penktadienį dėl darbuotojų streiko buvo uždarytas Paryžiaus Luvro muziejus. Muziejaus darbuotojai atsisakė įleisti lankytojus, taip protestuodami prieš planus reformuoti Prancūzijos pensijų sistemą.

 ​Penktadienį dėl darbuotojų streiko buvo uždarytas Paryžiaus Luvro muziejus. Muziejaus darbuotojai atsisakė įleisti lankytojus, taip protestuodami prieš planus reformuoti Prancūzijos pensijų sistemą.<br>Scanpix/AFP nuotr.
 ​Penktadienį dėl darbuotojų streiko buvo uždarytas Paryžiaus Luvro muziejus. Muziejaus darbuotojai atsisakė įleisti lankytojus, taip protestuodami prieš planus reformuoti Prancūzijos pensijų sistemą.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2020, 3:02 PM

Naujienų agentūros AFP reporterio iš įvykio vietos teigimu, šimtai nepatenkintų lankytojų susirinko prie labiausiai lankomo muziejaus pasaulyje įėjimo, o kai kurie jų pradėjo įžeidinėti streikuojančius muziejaus darbuotojus.

Luvras uždarytas tuo metu, kai profesinių sąjungų lyderiai bando rasti daugiau prieštaraujančiųjų pensijų reformoms, dėl kurių vyksta ilgiausias streikas Prancūzijoje per pastaruosius kelis dešimtmečius.

Protestuojančios profsąjungos siekia įgauti antrą kvėpavimą, judėjimui vis silpnėjant. Penktadienį streikavo vos 4,6 proc. nacionalinės geležinkelių bendrovės SNCF darbuotojų.

Ketvirtadienį nacionaliniuose mitinguose prieš pensijų reformą dalyvavo 187 tūkst. žmonių. Vis dėlto tai yra kur kas mažiau nei 452 tūkst. prancūzų, protestavusių sausio 10 d.

Reforma siekiama iš dabar galiojančių 42 skirtingų pensijų sistemų sukurti vieną bendrą sistemą. Šiuo metu atskiros pensijų sistemos suteikia lengvatų ir galimybę išeiti į pensiją anksčiau atskirų profesijų atstovų, įskaitant teisininkus, kineziterapeutus ir net Paryžiaus operos teatro darbuotojus.

Pensijų reformos kritikai tvirtina, kad pakeitimai iš esmės privers milijonus žmonių dirbti ilgiau už mažesnę pensiją.

Pernai pritraukęs 9,6 mln. lankytojų, Luvro muziejus dėl streiko jau buvo uždarytas praeitą mėnesį.

Luvro muziejaus vadovai paskelbė, kad bilietus nusipirkusiems lankytojai bus sumokėtos kompensacijos, o muziejus atvers duris vėliau penktadienį, jei streikuojantys darbuotojai sugrįš į savo darbo vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.