Diuseldorfe dėl sprogimo pavojaus evakuota daugiau kaip 11 tūkstančių žmonių

Penktadienį Vokietijos mieste Diuseldorfe dėl Antrojo pasaulinio karo laikų bombos, rastos atliekant statybos darbus, buvo evakuota daugiau kaip 11 tūkstančių žmonių. Tai pranešė miesto valdžios atstovai.

Vokietija: Diuseldorfe dėl Antrojo pasaulinio karo laikų bombos evakuota daugiau kaip 11 tūkstančių žmonių.<br>123rf nuotr.
Vokietija: Diuseldorfe dėl Antrojo pasaulinio karo laikų bombos evakuota daugiau kaip 11 tūkstančių žmonių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2020, 8:49 PM

„Penktadienio rytą atliekant statybos darbus buvo rasta Didžiojoje Britanijoje pagaminta 10 centnerių svorio bomba. Ją neutralizuoti planuojama šiandien. Preliminariais duomenimis, incidentas atsiliepė maždaug 30 tūkstančių žmonių. 500 metrų spinduliu nuo radinio vietos 11650 žmonių turėjo palikti savo namus“, – sakoma pranešime.

Gautomis žiniomis, daugiau kaip 19 tūkstančių žmonių kilometro spinduliu rekomenduota neiti iš namų, kol sprogmuo bus neutralizuotas.

Antrojo pasaulinio karo pabaigoje Vokietijos teritorijoje buvo numesta daugiau kaip 2 milijonai įvairių kalibrų bombų – fugasinių, skeveldrinių, padegamųjų. Daugiau kaip 20 procentų jų nesprogo. Kartą per kelis mėnesius, kartais dažniau, bombų aptinka darbininkai, tiesdami kelius arba klodami naujų pastatų pamatus.

Aptikus aviacijos bombas, valdžia evakuoja gyventojus, kad iki minimumo sumažintų pavojų žmonių gyvybei. Iki šiol masiškiausia buvo evakuacija Frankfurte prie Maino 2017 metų rugsėjį. Tada laikinai palikti savo namus turėjo 60 tūkstančių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.