Rusijos pokštininkai apgavo JAV politikę: apsimetė Gretos Thunberg tėvu

Pokštininkai iš Rusijos Vladimiras „Vovan“ Kuznecovas ir Aleksejus „Lexus“ Stoliarovas susirado naują auką. Vyrai, tariamai susiję su šalies saugumo tarnybomis, šįkart apgavo JAV Kongreso narę iš Kalifornijos Maxine Waters.

 G.Thunberg ir jos tėvu apsimetę pokštininkai mulkino politikę.<br> Lrytas.lt koliažas
 G.Thunberg ir jos tėvu apsimetę pokštininkai mulkino politikę.<br> Lrytas.lt koliažas
 Pokštininkų iš Rusijos Vladimiras „Vovan“ Kuznetsovo ir Aleksejus „Lexus“ Stolyarovo susirado naują auką.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
 Pokštininkų iš Rusijos Vladimiras „Vovan“ Kuznetsovo ir Aleksejus „Lexus“ Stolyarovo susirado naują auką.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 19, 2020, 10:02 AM, atnaujinta Jan 19, 2020, 10:07 AM

Praėjusių metų pabaigoje įvykusio dešimties minučių pokalbio metu politikė galvojo, kad bendrauja su 17-mete klimato aktyviste iš Švedijos Greta Thunberg. Pokalbis buvo publikuotas šią savaitę internetinėje platformoje „Youtube“.

Pirmiausia apsimesdamas G.Thunberg tėčiu, A.Stoliarovas politikei pasakojo, kad „jis ir jo dukra“ šiuo metu lankosi Šiaurės Karolinoje ir dalyvaus diskusijoje apie pavojuje atsidūrusią salą „Čongo-Čango“.

M.Waters pagyrė G.Thunberg už tai, kad sukėlė „milžinišką judėjimą dėl šios problemos“.

A.Stoliarovas taip pat pažadėjo M.Waters papasakoti kai ką konfidencialaus apie garsųjį momentą, kai G.Thunberg ir Donaldas Trumpas prasilenkė rugsėjo mėnesį Niujorke vykusiame Jungtinių Tautų susitikime.

„Tai, ką daro D.Trumpas yra tragiška. Kai aš pamatau jį per televizorių, negaliu valgyti ar miegoti. Sutikti jį Jungtinių Tautų būstinėje buvo siaubinga. Iki šiol apie tai sapnuoju košmarus“, – kalbėjo moteris, apsimetanti G. Thunberg.

Po to ji dedaliai papasakoja apie tariamą pokalbį su D.Trumpu, nors iš tiesų judviejų susitikimo metu klimato aktyvistė tiesiog piktai nužvelgė prezidentą jam einant pro šalį.

Anot pokštininkų, tuo metu D.Trumpas G.Thunberg pasakė, kad „ji niekada nepasieks savo tikslų, kaip ir tie Kongreso kvailiai, kurie jį kaltina“.

„Aš jums pasakysiu tiesą: aš labai norėjau pasinaudoti Ukrainos prezidentu tam, kad mano konkurentas būtų teisiamas. Ir jis bus teisiamas, kartu su tavimi ir daugybe demokratų. Aš turėsiu jums visiems atskirą narvą“, – pokštininkai neva citavo JAV prezidentą.

M. Waters pasiduoda šiai apgaulei ir nustemba, kad jis paminėjo Ukrainos prezidentą.

„Jeigu visuomenė sužinos, kad jis taip kalbėjo su Greta… Tai atsisuktų prieš jį“, – sako politikė.

M.Waters pokštininkų iš Rusijos buvo apgauta jau antrą kartą, tačiau šio įvyko ji nesureikšmino.

„Tai buvo tik dar vienas kvailas pokštas, – sakė ji laikraščiui „Washington Post“, – Šie Rusijos šnipai jau taikėsi į daugybę JAV politikų ir net į Emmanuelį Macroną“.

Nepanašu, kad M.Waters bus paskutinė pokštininkų auka. V.Kuznecovas ir A.Stoliarovas savo darbais užsiima nuo 2014 metų ir jau apgavo tokius žmones kaip Eltonas Johnas ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas. JAV politikai iki šiol buvo nuolatiniai taikiniai ir tai tik siprina teiginius, kad šie vyrai iš Rusijos yra remiami Kremliaus.

Patys pokštininkai neigia tokius kaltinimus. „Mes dirbame tik sau ir niekam kitam“, – portalui „The Guardian“ sakė A.Stoliarovas.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.