Atsistatydina BBC generalinis direktorius T. Hallas

BBC generalinis direktorius Tony‘is Hallas pirmadienį netikėtai paskelbė apie savo atsistatydinimą. Po septynerių darbo metų jis vasarą paliks postą, pranešė BBC.

 ​BBC generalinis direktorius Tony‘is Hallas pirmadienį netikėtai paskelbė apie savo atsistatydinimą. Po septynerių darbo metų jis vasarą paliks postą, pranešė BBC.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​BBC generalinis direktorius Tony‘is Hallas pirmadienį netikėtai paskelbė apie savo atsistatydinimą. Po septynerių darbo metų jis vasarą paliks postą, pranešė BBC.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė

Jan 20, 2020, 2:56 PM, atnaujinta Jan 20, 2020, 3:30 PM

Jis vasarą atlaisvins postą naujam žmogui, kuris su vyriausybe derėsis dėl BBC ateities, teigė T. Hallas, kurį cituoja agentūra „Reuters“. Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pastaruoju metu aštriai kritikavo visuomeninio transliuotoji finansavimo modelį.

Laiške darbuotojams T. Hallas atkreipė dėmesį į derybas dėl BBC chartijos su vyriausybe iki 2027 metų. Nesutarimų su B. Johnsono vyriausybe jis nepaminėjo. Valdančiųjų torių ir BBC santykiai jau kurį laiką yra sudėtingi, nes premjeras atsisakė dalyvauti stoties debatuose ir interviu. B. Johnsonas, be kita ko, kaltino transliuotoją kritiškai pranešinėjant apie „Brexit“. T. Hallas tai kategoriškai paneigė.

B. Johnsonas jau per rinkimų kampaniją reiškė abejones dėl BBC finansavimo modelio. Jis teigė neturįs planų visiškai panaikinti televizijos ir radijo licencijos mokesčio. Tačiau esą reikia kelti klausimą, ar toks finansavimo būdas ilgainiui turi prasmę.

75 proc. finansų BBC gauna iš šio mokesčio – tai yra beveik 3,6 mlrd. svarų per metus. Likusi suma surenkama iš TV produkcijos pardavimo. Reklama BBC yra griežtai reguliuojama, kad transliuotojas nerizikuotų savo neutralumu ir reputacija. BBC kas savaitę pasiekia per 420 mln. žmonių visame pasaulyje.

Pasak britų žiniasklaidos, T. Hallas apie savo žingsnį BBC darbuotojus informavo elektroniniu laišku. Jame jis kalba apie sunkų, tačiau BBC svarbų žingsnį. 

T. Hallui pradėjus eiti BBC vadovo pareigas 2013-aisiais, jam buvo pavesta atstatyti organizacijos reputaciją po to, kai vėlyvu laiku transliuojamų laidų vedėjui Jimmy'iui Savile'ui buvo pareikšti kaltinimai lytiškai išnaudojus daugybę vaikų.

Be kita ko, transliuotojai teks susidurti su kita sudėtinga problema, kadangi praėjusią savaitę buvo priimtas netikėtas sprendimas po kilusių nesutarimų dėl vienodo darbo užmokesčio – organizacija galimai praras keletą milijonų svarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.