Naujoji Rusijos kultūros ministrė pasaulį audrina savo „kultūringais“ vaizdais

Antradienio vakarą naujasis Rusijos premjeras Michailas Mišustinas pristatė naujojo ministrų kabineto narius. Paaiškėjo, kad iš pareigų buvo pašalintas 8 metus kultūros ministerijai vadovavęs Vladimiras Medinskis.

 Olga Liubimova.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Olga Liubimova.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Olga Liubimova.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Olga Liubimova.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 23, 2020, 8:15 PM, atnaujinta Jan 24, 2020, 9:03 AM

Į jo vietą buvo paskirta Olga Liubimova, kuri anksčiau buvo jo pavaduotoja ir kinematografijos departamento vadovė, rašo „The Moscow Times“.

V.Medinskis kultūros srities žmonių nebus prisimintas gražiais žodžiais, tačiau prieštaringai vertinama yra ir naujoji ministrė.

Ji yra kilus iš teatro sferoje garsios šeimos. Skelbiama, kad Maskvos valstybiniame universitete ji baigė žurnalistikos studijas, o vėliau Rusijos teatro menų institute studijavo teatrą.

Prieš tai ji mokėsi rusų ortodoksų valdomoje mokykloje, kurioje, anot „meduza.io“, jai nepatiko.

Tačiau prieš 20 metų moteris pradėjo dirbti televizijoje ir specializavosi programų susijusių su rusų ortodoksine religija temų ruošime.

Nuo 2016-ųjų O.Liubimova vadovavo pirmojo kanalo socialinių ir žurnalistinių programų direktoratui.

Nors kai kurie jos darbo Kultūros ministerijoje aspektai rusų nedžiugina, tačiau daugelis jų šią žinią pasitiko džiaugsmingai.

Tačiau kiti nebuvo tokie pozityvūs. Kultūrininkai prisiminė, kad vadovaudama ministerijos kinematografijos departamentui ji uždraudė šalyje rodyti britų filmą „Stalino mirtis“ ir įvedė kvotas, kad šalyje būtų rodoma daugiau rusiškų, o ne užsienietiškų filmų.

Dėmesį patraukė ir naujosios ministrės įrašai socialiniuose tinkluose. 2008-aisiais ji internete paskelbė ilgą sąrašą kultūrinių veiklų, kurių negali pakęsti. Tarp jų buvo praktiškai viskas nuo operos ir baleto iki dokumentinių filmų. Tuo tarpu įraše net didžiosiomis raidėmis buvo parašyta, kad ji dievina ekskursijas.

Vieną naujosios ministrės nuotrauką atrado Rusijos opozicijos vedlys Aleksejus Navalnas. Ant O.Liubimovos marškinėlių puikuojasi užrašas „Kas jūs? Ko norite? Aš jūsų nepažįstu. Eikite ******“

Žmonės po nuotrauka juokavo, kad naujoji ministrė bent yra susipažinusi su populiariuoju šalies folkloru.

Socialiniuose tinkluose taip pat buvo paviešinta nuotrauka, kurioje naujoji ministrė tik su bikiniu sėdi ant suoliuko, o rankoje galimai laiko alkoholinio gėrimo butelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.