Atsistatydino Slovėnijos premjeras M. Šarecas

Slovėnijos premjeras Marjanas Šarecas pirmadienį paskelbė atsistatydinantis, jo finansų ministrui anksčiau nusprendus pasitraukti iš mažumos vyriausybės.

 Slovėnijos premjeras Marjanas Šarecas pirmadienį paskelbė atsistatydinantis, jo finansų ministrui anksčiau nusprendus pasitraukti iš mažumos vyriausybės.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Slovėnijos premjeras Marjanas Šarecas pirmadienį paskelbė atsistatydinantis, jo finansų ministrui anksčiau nusprendus pasitraukti iš mažumos vyriausybės.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2020, 1:36 PM

„Su šiais parlamento nariais ir šia koalicija negaliu išpildyti žmonių lūkesčių“, – per spaudos konferenciją pareiškė jis.

„Sąžiningiausia, ką dabar galėtume padaryti, yra pirmalaikiai rinkimai... – atsiklausti žmonių, ar jie manimi pasitiki ir ar nori, kad tęsčiau darbą“, – pridūrė M. Šarecas.

Šis buvęs komikas premjeru tapo 2018 metais.

Kiek anksčiau finansų ministras Andrejus Bertoncelj'is paskelbė atsistatydinantis, penkių partijų koalicijoje kilus vidaus konfliktų.

Gruodį koalicijai vos įstengė paskirti naują plėtros, strateginių projektų ir sanglaudos ministrę, populistinei Slovėnijos nacionalinei partijai sutikus susilaikyti nuo balsavimo.

Šalies prezidentas Borutas Pahoras dabar pradės derybas su parlamento partijomis dėl galimybės kuriai nors ši jų imtis formuoti naują koaliciją, turėsiančią daugumą parlamente.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.