Burkina Faso šiaurėje smogikai nužudė iki 50 kaimo gyventojų

Burkina Faso šiaurėje smogikai atakavo Silgadžio kaimą ir, pasak įvairių šaltinių, nužudė nuo 10 iki 50 jo gyventojų. Tai antradienį pranešė Prancūzijos radijo stotis „Radio France Internationale“ (RFI).

 ​Burkina Faso šiaurėje smogikai atakavo Silgadžio kaimą ir, pasak įvairių šaltinių, nužudė nuo 10 iki 50 jo gyventojų. Tai antradienį pranešė Prancūzijos radijo stotis „Radio France Internationale“ (RFI).<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Burkina Faso šiaurėje smogikai atakavo Silgadžio kaimą ir, pasak įvairių šaltinių, nužudė nuo 10 iki 50 jo gyventojų. Tai antradienį pranešė Prancūzijos radijo stotis „Radio France Internationale“ (RFI).<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2020, 12:44 PM

„Įsiveržę į kaimą ginkluoti vyrai suvarė visus į turgaus aikštę, paskui atskyrė moteris nuo vyrų ir pastaruosius sušaudė“, – sakė žurnalistams vietos valdžios atstovas. Incidentas įvyko dar sausio 25 d., bet apie jį sužinota tik dabar.

Smogikai taip pat susprogdino telekomunikacijos anteną, kad jų veiksmų rajone nebūtų ryšio, taip pat ir mobiliojo. Palikdami su Maliu besiribojančioje Sumo provincijoje esantį Silgadžio kaimą, smogikai užminavo kelis automobilių kelio ruožus, kad apsunkintų Burkina Faso armijos veiksmus.

Gyvenvietės šalies šiaurėje užpuolimas – jau ne pirmas tokio pobūdžio incidentas šį mėnesį. Sausio 20 d. džihadistai užpuolė du kaimus ir nužudė 36 žmones. Burkina Faso prezidentas Rochas Marcas Christianas Kaborė sausio 22 d. dėl šios tragedijos paskelbė dviejų dienų nacionalinį gedulą.

Nuo praėjusių metų pabaigos akivaizdžiai suaktyvėjo Sahelio regione veikiančios teroristinės grupuotės. Vyriausybės kariuomenės pozicijos buvo atakuojamos Malyje, Nigeryje ir Burkina Fase. Specialistai pažymi, kad šie teroristinių grupių išpuoliai yra koordinuojami, kas byloja apie naują grėsmę regiono šalims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.