Naujos detalės milijardieriaus žmonos dingimo byloje: pagrobėjai įžengė lyg į savo namus

Norvegijos milijardierių Hagenų bylos tyrimas tęsiasi. Policija skirs premiją už informaciją apie dingusią verslininko sutuoktinę Anne Elisabeth. Pranešta, kad dingęs atsarginis namų raktas.

 Naujos detalės milijardieriaus žmonos dingimo byloje: pagrobėjai įžengė lyg į savo namus.<br> lrytas.lt koliažas
 Naujos detalės milijardieriaus žmonos dingimo byloje: pagrobėjai įžengė lyg į savo namus.<br> lrytas.lt koliažas
Prie namų – sportbačių pėdsakai, įsilaužimo – nė ženklo, o apie A.E.Hagen nieko negirdėti jau daugiau kaip metus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Prie namų – sportbačių pėdsakai, įsilaužimo – nė ženklo, o apie A.E.Hagen nieko negirdėti jau daugiau kaip metus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Dabar policija neprieštarauja, kad šeima skirtų atlygį tiems, kurie ką nors žino apie Anne Elisabeth dingimą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Dabar policija neprieštarauja, kad šeima skirtų atlygį tiems, kurie ką nors žino apie Anne Elisabeth dingimą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 28, 2020, 8:31 PM

A.E.Hagen dingimo byloje – naujos detalės. Praėjusią savaitę Norvegijos laikraščiuose pasirodė žinutė, kad policija nutarė, jog galima siūlyti premiją tam, kas ras ar pasidalys informacija, kur galima rasti ponios Hagen palaikus. Jau nebesitikima, kad moterį pavyks rasti gyvą.

69-erių moteris iš savo namų dingo 2018 metų spalio 31 dieną, o po 70 dienų, 2019 metų sausio 9-ąją, apie jos dingimą buvo paviešinta. Policija iki šiol bylos, kurią patirdami didelį spaudimą nagrinėja 35 tyrėjai, neištyrė.

Anksčiau policija abejojo, kad vertėtų skirti atlygį tam, kas galėtų padėti atskleisti Norvegijos milijardieriaus Tomo Hageno žmonos dingimą. Moters šeima tokią idėją puoselėjo nuo pat pradžių.

Vis dėlto dabar pareigūnai persigalvojo – jie mano, kad tai gera mintis, nes nepavyksta turimų detalių susieti į dėlionę.

Dabar policija neprieštarauja, kad šeima skirtų atlygį tiems, kurie ką nors žino apie Anne Elisabeth dingimą.

„Premijos skyrimas yra šeimos reikalas. Gali būti, kad paskyrus užmokestį paaiškėtų dar kokios nors nežinomos informacijos, – pranešė Norvegijos policijos tyrėjas Tommy Broske. – Be to, Anne Elisabeth šeima laukia atsakymų.“

Pagrindiniai įkalčiai, su kuriais dirba policija, yra Hagenų namuose rastas laiškas su grasinimais, vokas, į kurį jis buvo įdėtas, „Sprox“ batų pėdsakas ir laidų tvirtinimo dirželis.

Rezultatai tikrinant pirkėjus, kurie pirko 44–46 dydžio „Sprox“ tipo batus Norvegijos „Sparkjop“ parduotuvių tinkle nuo 2016 iki 2019 metų mokėdami grynaisiais, nepateisino lūkesčių.

Dabar tikrinami visi, kurie pirko tokius batus mokėdami banko kortele. Problema ta, kad tokius batus pirko ne tik vyrai, bet ir moterys. Tai varginantis ir ilgas darbas, teigia policijos darbuotojai.

Anksčiau Norvegijos policija skelbė, kad pagrindinis tikslas buvo išnarplioti šią dingimo bylą per 2019 metus, o dabartinis – tai padaryti kaip galima greičiau.

Šią savaitę laikraštyje VG ir Norvegijos žiniose taip pat pasirodė žinia, jog T.Hagenas informavo pareigūnus, kad atsarginis namų raktas, kuris kabojo garaže, yra dingęs. Nuo pat pradžių nebuvo požymių, kad namo durys buvo išlaužtos.

Tyrėjai kelia klausimą, kaip svetimi žmonės, kurie stebėjo namą, pamatė, kad atsarginis milijardieriaus šeimos namų raktas, kurio dabar ir pasigesta, buvo laikomas garaže.

„Kaip buvo įsiveržta į namus, visada įdomu. Bet policijai daug įdomiau, kas įvyko namų viduje, o ne kas turėjo raktą“, – sakė tyrėjas T.Broske.

Norvegijos spaudoje jau anksčiau buvo rašoma, kad nusikaltėliai, kurie pateko į Hagenų namus, juos atsirakino.

Dėl to gruodį policijos tyrėjai ir dirbo su muzikos prodiuseriu ir teismo ekspertizės garso ekspertu Trulsu Birkelandu.

Jis atliko garso tyrimus policijai užrakinant ir atrakinant namų duris.

Tyrėjas T.Broske taip pat neatmeta galimybės, kad nors grasinamasis laiškas yra pagrindinis tyrimo objektas, tai galėjo nuo pradžių būti tik būdas nukreipti dėmesį nuo bylos ir bandyti visus suklaidinti, kad tai ne nužudymas, o pagrobimas.

Po penkiolikos mėnesių tyrimo policija jau neabejoja, kad tai ne dingimo, bet žmogžudystės byla.

Tyrėjai vis dar nepraranda vilties bylą išnarplioti.

A.E.Hagen dingo iš savo namų užmiestyje, 20 minučių kelio nuo Norvegijos sostinės Oslo. Jos dingimas susijęs su jos vyro 68 metų milijardieriaus T.Hageno verslu ir turtais, kuriuos jis užsidirbo iš energetikos ir nekilnojamojo turto verslo.

Inžinieriaus ir investuotojo T.Hageno turtas siekia 1,7 milijardo kronų (172 mln. eurų). Jam priklauso daugybė įmonių, 12 iš jų valdybos narė yra Hagenų vyriausia duktė.

Parengta pagal VG, „Nyhetskanalen“, „Nettavisen“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.