Prie Sirijos pakrantės sprogus bomboms apgadinti povandeniniai naftos įrenginiai

Prie Sirijos pakrantės pirmadienį sprogus povandeninės bomboms buvo apgadinti naftos įrenginiai, kuriais nafta pumpuojama į vieną iš dviejų Sirijos naftos perdirbimo įmonių, pranešė valstybinė žiniasklaida ir naftos ministras.

 Prie Sirijos pakrantės pirmadienį sprogus povandeninės bomboms buvo apgadinti naftos įrenginiai, kuriais nafta pumpuojama į vieną iš dviejų Sirijos naftos perdirbimo įmonių, pranešė valstybinė žiniasklaida ir naftos ministras.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Prie Sirijos pakrantės pirmadienį sprogus povandeninės bomboms buvo apgadinti naftos įrenginiai, kuriais nafta pumpuojama į vieną iš dviejų Sirijos naftos perdirbimo įmonių, pranešė valstybinė žiniasklaida ir naftos ministras.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2020, 9:00 AM

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį – jau trečią ataką prieš Sirijos naftos ir dujų pramonę per trumpesnį nei vienerių metų laikotarpį.

Ataką prie Banijaso pakrantės įvykdė „teroristai“, nurodė valstybinė naujienų agentūra SANA. Banijasas yra prie Viduržemio jūros Tartuso provincijoje.

Naftos ministras Ali Ghanemas valstybinei televizijai sakė, kad bombas prie įrenginių, kuriais nafta pumpuojama į krantą, pritvirtino narai. Anot jo, įrenginiai yra maždaug už 3 km nuo kranto, 23 metrų gylyje.

„Šios atakos tikslas yra nutraukti [naftos] tiekimą į Siriją“, – sakė A. Ghanemas ir pridūrė, kad ministerijos ekspertai vertina žalą bei taiso įrenginius.

Pasak ministro, naftos tiekimas nenutrūks, nes jo žinyba yra parengusi planus tokiems atvejams.

Praėjusį mėnesį buvo smogta trims valstybiniams naftos ir dujų objektams šalies centrinėje dalyje. Manoma, kad atakoms surengti buvo panaudotos bepilotės skraidyklės. Vienos iš gruodžio atakų taikinys buvo naftos perdirbimo įmonė Chomse.

Sirija nuo praėjusių metų susiduria su kuro trūkumu. Vakarų sankcijos draudžia importuoti kurą, o daugumą Sirijos naftos telkinių šalies rytuose kontroliuoja kurdų vadovaujami kovotojai.

Pernai birželį per atakas buvo apgadinti penki povandeniniai vamzdynai prie Banijaso pakrantės.

Iki 2011 metų, kai Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, šalis per dieną pagamindavo maždaug 350 tūkst. barelių naftos ir maždaug pusę šio kiekio eksportuodavo. Dabar per dieną gaunama apie 24 tūkst. barelių naftos, kurios nepakanka vidaus poreikiams patenkinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.