Afganistano šiaurėje per Talibano ataką žuvo 10 policininkų

Afganistano šiaurėje mažiausiai 10 policininkų žuvo talibų kovotojams atakavus vieną patikros postą, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Afganistano šiaurėje mažiausiai 10 policininkų žuvo talibų kovotojams atakavus vieną patikros postą, trečiadienį pranešė pareigūnai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Afganistano šiaurėje mažiausiai 10 policininkų žuvo talibų kovotojams atakavus vieną patikros postą, trečiadienį pranešė pareigūnai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2020, 12:43 PM, atnaujinta Jan 29, 2020, 1:30 PM

Šis didelis antpuolis įvyko anksti antradienį Chadža Alwano rajone Baglano provincijoje, sakė provincijos policijos atstovas Ahmadas Jawedas Basharatas.

Talibanas atakavo policijos patikros postą keliomis kryptimis. Kautynės truko kelias valandas. Dešimt policininkų žuvo kaip kankiniai. Talibai taip pat patyrė aukų“, – naujienų agentūrai AFP sakė jis.

Talibanas taip pat surengė pasalą policijos pastiprinimui, pasiųstam į tą postą, pridūrė pareigūnas.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Nasratas Rahimi kalbėdamasis su televizija „Tolo News“ patvirtino aukų skaičių.

Tuo metu Baglano visuomenės sveikatos apsaugos departamento direktorius Muhibullah Muhibas nurodė, kad į vietos ligoninę po susirėmimo buvo atvežti septyni lavonai ir du sužeisti policininkai.

Talibanas per „Twitter“ vėliau prisiėmė atsakomybę už antpuolį ir teigė, kad buvo nukauta 17 policininkų, įskaitant jų vadą.

Tiek Talibanas, tiek Afganistano saugumo pajėgos savo pranešimuose apie išpuolius ir susirėmimus nevengia išpūsti arba sumenkinti aukų skaičių.

Afganistano policija ir saugumo pajėgos pastarosiomis savaitėmis dažnai tapdavo išpuolių taikiniais, nors Jungtinės Valstijos ir Talibanas veda derybas dėl galimo taikos susitarimo, pagal kurį galėtų būtų išvestas arba sumažintas amerikiečių kontingentas.

Talibanas mažiausiai pastaruosius du mėnesius nebuvo surengęs jokios didelės atakos didžiuosiuose miestuose. Tikėtina, kad Talibano vadai sąmoningai varžo savo pajėgų veiksmus, kad toliau galėtų vykti derybos su amerikiečiais.

Tačiau kaimiškose provincijose talibai, regis, toliau veikia nevaržomai – kasdien gaunama pranešimų apie dažnus susirėmimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.