Iš Portugalijos išsiųstas lėktuvas parskraidinti ES piliečių iš Uhano

Iš Portugalijos ketvirtadienį pakilęs lėktuvas A380 pargabens daugiau nei 300 Europos Sąjungos piliečių iš koronoviruso protrūkio židiniu tapusio Kinijos Uhano miesto, pranešė portugalų transliuotojas „Sic Noticias“.

​Iš Portugalijos ketvirtadienį pakilęs lėktuvas A380 pargabens daugiau nei 300 Europos Sąjungos piliečių iš koronoviruso protrūkio židiniu tapusio Kinijos Uhano miesto, pranešė portugalų transliuotojas „Sic Noticias“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Iš Portugalijos ketvirtadienį pakilęs lėktuvas A380 pargabens daugiau nei 300 Europos Sąjungos piliečių iš koronoviruso protrūkio židiniu tapusio Kinijos Uhano miesto, pranešė portugalų transliuotojas „Sic Noticias“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2020, 5:11 PM

Kaip pranešė Portugalijos užsienio reikalų ministerija, į Kiniją skrendantis portugalų užsakomųjų skrydžių bendrovės „Hi Fly“ lėktuvas vykdo Kinijos centrinės Hubėjaus provincijos mieste esančių europiečių parskraidinimo operaciją, atliekamą bendradarbiaujant su Kinijos pareigūnais.

„Mūsų paskaičiavimais, sugrįš maždaug 350 keleivių. Visi jie yra europiečiai, įvairių tautybių, įskaitant portugalus“, – televizijai „Sic Noticias“ sakė lėktuvo kapitonas graikas Antonijus Eftimijus prieš orlaiviui pakylant iš Bežos oro uosto, esančio maždaug už 170 kilometrų į pietus nuo Lisabonos.

„Mes palaikome ryšį, pirmiausia, su mūsų medicinos departamentu ir Prancūzijos vyriausybe“, – nurodė jis.

Portugalijos dienraštis „Publico“ pranešė, kad lėktuvą užsakė Prancūzijos vyriausybė. Pirmiausia lėktuvas nusileis Paryžiuje pasiimti medicinos darbuotojų, tada skris į Vietnamo sostinę Hanojų, o vėliau penktadienį – į Kiniją.

„Mes pradėjome repatriacijos operaciją. Ši operacija yra koordinuojama Europos lygmeniu ir (derinama) su Kinijos pareigūnais“, – vietos transliuotojui „Antena 1“ sakė Portugalijos užsienio reikalų ministras Augusto Santos Silva.

„Visi portugalai, kurie kreipėsi dėl repatriacijos, bus įtraukti į šią operaciją“, – sakė A. S. Silva. Jis paaiškino, kad yra detalių, kurių jis negali skelbti, kad „užtikrintų šios operacijos efektyvumą, nes siekiant, kad operacija būtų sėkminga, ji turi būti vykdoma su būtinu diskretiškumu. Mes turime būti apdairūs“.

Ketvirtadienį naujojo koronaviruso aukų skaičius išaugo iki 170, juo užsikrėtę yra daugiau nei 7 700 žmonių, pranešė Kinijos vyriausybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.