Anglikonų bažnyčia atsiprašė už savo rekomendacijas dėl porų lytinių santykių

Du anglikonų dvasiniai lyderiai penktadienį atsiprašė dėl Anglikonų bažnyčios paskelbtų rekomendacijų, kuriose sakoma, kad tik susituokusios heteroseksualios poros gali turėti lytinių santykių.

 Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby (nuotr.), pasaulio anglikonų dvasinis lyderis, ir antras pagal rangą Jorko arkivyskupas Johnas Sentamu atsiprašė dėl šių nuostatų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby (nuotr.), pasaulio anglikonų dvasinis lyderis, ir antras pagal rangą Jorko arkivyskupas Johnas Sentamu atsiprašė dėl šių nuostatų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2020, 5:22 PM

Naujos Anglikonų bažnyčios rekomendacijos tikintiesiems buvo paskelbtos praėjusią savaitę, atsižvelgiant į pataisas Jungtinės Karalystės įstatymuose, pripažįstančias ir gėjų, ir heteroseksualių porų civilines partnerystes bei santuokas.

Jose sakoma, kad, kaip seniai moko Bažnyčia, „lytiniai santykiai kaip tikro intymumo išraiška, deramai priklauso tik santuokai“.

„Lytiniai santykiai už heteroseksualios santuokos ribų yra laikomi neatitinkančiais Dievo žmonėms numatytų tikslų“, – tvirtino Anglikonų bažnyčia.

Civilinė partnerystė turėtų būti ne daugiau nei „draugystė susilaikant nuo sekso“, priduriama rekomendacijose.

Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby, pasaulio anglikonų dvasinis lyderis, ir antras pagal rangą Jorko arkivyskupas Johnas Sentamu atsiprašė dėl šių nuostatų.

„Mes kaip vyskupai, kartu su Anglikonų bažnyčios vyskupais, atsiprašome ir prisiimame atsakomybę už praėjusią savaitę paskelbtą pareiškimą, kuris, kaip pripažįstame, kelia pavojų tikėjimui“, – sakoma bendrame pareiškime.

„Mes labai apgailestaujame ir pripažįstame, kad jis sukėlė susiskaldymą ir įskaudino“, – nurodoma jame.

Anglikonų bažnyčiai sunkiai sekasi pripažinti gėjų teises po šimtmečius trukusių ir vos prieš kelis dešimtmečius pasibaigusių represijų.

Nuo sausio 1 dienos Jungtinės Karalystės heteroseksualioms poroms leidžiama registruoti net tik santuoką, bet ir civilinę partnerystę.

Anglikonų bažnyčia leidžia dvasininkams tos pačios lyties partnerystę, jeigu partneriai susilaiko nuo lytinių santykių.

2017 metais Bažnyčia pradėjo leisti apžvalgą „Living in Love and Faith“, siekdama priderinti tradicinį Bažnyčios mokymą prie šiuolaikinio gyvenimo.

Arkivyskupai pareiškė, kad „įsipareigoja“ užbaigti šį darbą.

„Šis procesas turėtų padėti mums visiems nutiesti tiltus, leisiančius mums pradėti būtinus sudėtingus pokalbius, ir drauge mes surasime kelią, kuriuo turi eiti Anglikonų bažnyčia“, – sakoma jų pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?