M. Pompeo: nėra ir nebuvo jokių sąlygų, susietų su V. Zelenskio vizitu Vašingtone

Kijeve viešintis JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo penktadienį pareiškė, kad nebuvo jokių sąlygų, susietų su oficialiu Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vizitu Vašingtone.

 ​Kijeve viešintis JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo penktadienį pareiškė, kad nebuvo jokių sąlygų, susietų su oficialiu Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vizitu Vašingtone.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 ​Kijeve viešintis JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo penktadienį pareiškė, kad nebuvo jokių sąlygų, susietų su oficialiu Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vizitu Vašingtone.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2020, 1:13 PM

„Ne. Nebuvo jokių sąlygų dėl to, apie ką kalbėjote, jog būta kažkokių sąlygų, kad prezidentas Zelenskis galėtų atvažiuoti į Vašingtoną“, – bendroje su V. Zelenskiu spaudos konferencijoje sakė M. Pompeo.

Pasak jo, JAV ir Ukrainos prezidentų Donaldo Trumpo ir V. Zelenskio susitikimui tiesiog būtina surasti atitinkamo laiko.

„Paprasčiausiai mums reikia surasti atitinkamo laiko, atitinkamų galimybių šiam susitikimui. Norime įsitikinti, kad tai įvyks tokiu metu, kai bus pademonstruota reikšminga pažanga. Mūsų šalys turi daug darbo. Mūsų komandos aptarinėja visas šias galimybes. Matome ekonominių galimybių amerikiečių kompanijoms“, – sakė valstybės sekretorius.

Jis pažymėjo, kad JAV „visuomet lauks prezidento Zelenskio Vašingtone“.

„Mes įsitikinę, kad toks susitikimas įvyks“, – pridūrė M. Pompeo.

Šiuo metu JAV Senate vyksta D. Trumpo apkaltos procesas, per kurį Amerikos prezidentas kaltinamas spaudęs Kijevą atlikti tyrimą, kompromituojantį jo potencialų rinkimų varžovą, kaip svertus naudodamas Ukrainai teikiamą JAV karinę pagalbą ir galimybę surengti Baltuosiuose rūmuose susitikimą su V. Zelenskiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.