Policija: Londone įvykdytas teroristinis išpuolis, užpuolikas nušautas

Jungtinės Karalystės policija sekmadienį pranešė nušovusi vyrą Strethame, Pietų Londone, po to, kai per įtariamą terorizmo išpuolį kapokle buvo sužaloti du žmonės.

Londone po „su terorizmu susijusio“ išpuolio peiliu policija nušovė vyrą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Londone po „su terorizmu susijusio“ išpuolio peiliu policija nušovė vyrą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2020, 5:46 PM, atnaujinta Feb 2, 2020, 10:29 PM

„Ginkluoti pareigūnai Strethame nušovė vyrą. Šiuo metu manoma, kad keli žmonės buvo sužaloti peiliu, – pranešė Londono policija.

„Mūsų žiniomis, sužeisti du žmonės. Laukiame papildomos informacijos apie jų būklę“, – netrukus patikslino Skotland jardas.

Savo ruožtu televizija „Sky News“ skelbia, jog šis išpuolis sietinas su radikaliuoju islamizmu.

Įvykio liudininkas agentūros AP korespondentui teigė, kad įtariamas teroristas buvo apsiginklavęs kapokle, o ant jo krūtinės kabėjo į sprogstamuosius užtaisus panašios blizgančios skardinės.

Londono greitosios medicininės pagalbos tarnyba skelbia, kad „kelios mašinos“ yra įvykio vietoje „Streatham High Road“ gatvėje, daugiausia gyvenamajame rajone.

Socialiniuose tinkluose pasirodžiusiose nuotraukose matyti, kaip ant žemės prie „Boots“ vaistinės veidu į žemę guli vyras, o šalia juodo BMW automobilio su mirksinčiomis avarinėmis šviesomis stovi ginkluotas policijos pareigūnas, skelbia „Sky News“.

Ant žemės gulintis vyras vilki pilkas sportines kelnes, avi juodais batais ir vilki šalia striukę. Iš nuotraukų galima spėti, kad vyras segi savižudžio liemenę.

Taip pat pasirodė ir vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota dalis įvykio. Jame matyti, kaip civiliais drabužiais vilkintys pareigūnai artėja prie kūno, o vėliau atsitraukia.

„Sky News“ skelbia, kad remiantis preliminariais duomenimis, peiliu buvo sužaloti trys žmonės. Tačiau ši informacija nėra policijos patvirtinta.

Pastaraisiais metais Didžiojoje Britanijoje buvo įvykdyta serija teroro išpuolių. Naujausias jų buvo įvykdytas pernai lapkričio 29 d., kuomet teistas teroristas Usmanas Khanas nužudė du žmonės, o vėliau ant Londono tilto jį nušovė policininkai.

JK policija: Londone įvykdytas teroristinis išpuolis sietinas su radikaliuoju islamizmu

Jungtinės Karalystės policija pranešė mananti, kad sekmadienį Londone įvykdytas išpuolis, per kurį trys žmonės buvo sužaloti peiliu, „sietinas su radikaliuoju islamizmu“, o pareigūnų nušautas įtariamasis dėvėjo „mirtininko bombos imitaciją“.

„Šis įvykis nedelsiant buvo pripažintas teroristiniu įvykiu ir manome, kad jis susijęs su radikaliuoju islamizmu“, – sakoma Metropoliteno policijos pranešime.

„Buvo rastas prietaisas, pritvirtintas prie įtariamojo kūno < ..> ir netrukus buvo nustatyta, kad tai bombos imitacija“, – pridūrė policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.