Tartu taikos sutarties šimtmečio proga Estijoje iškeltos valstybinės vėliavos

Sekmadienį minint šimtąsias Tartu taikos sutarties metines Estijoje iškeltos valstybinės vėliavos.

 Sekmadienį minint šimtąsias Tartu taikos sutarties metines Estijoje iškeltos valstybinės vėliavos.<br> PA Images/Scanpix nuotr.
 Sekmadienį minint šimtąsias Tartu taikos sutarties metines Estijoje iškeltos valstybinės vėliavos.<br> PA Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2020, 2:11 PM, atnaujinta Feb 2, 2020, 2:52 PM

Valstybės vėliavas iškelia visos valstybinės ir savivaldybių įstaigos, taip pat visuomeninės teisinės organizacijos. Visi kiti taip pat gali iškelti vėliavas, BNS sakė valstybinės kanceliarijos atstovas spaudai.

Tartu sutarties pasirašymo šimtosios metinės minimos visoje šalyje ir yra Estijos Respublikos šimtmečio minėjimo renginių kulminacija.

Nepriklausomybės šimtmečio minėjimas prasidėjo pernai gruodį ir baigiasi sekmadienį. Minėjimo laikotarpiu Estijos nacionaliniame muziejuje yra demonstruojamas sutarties originalas.

Tartu taikos sutartį prieš šimtą metų vasario 2 dieną pasirašė Estijos Respublika ir Tarybų Sąjunga. Šiuo susitarimu 1920 metais buvo užbaigtas išsilaisvinimo karas, o Rusija besąlygiškai ir visam laikui pripažino Estijos Respublikos nepriklausomybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.