Venecijoje aptikta Antrojo pasaulinio karo laikų bomba

Sekmadienio rytą buvo evakuota dalis Venecijos uosto po to, kai čia buvo aptikta Antrojo pasaulinio karo bomba. Sprogmuo buvo nukenksmintas ir išgabentas į jūrą susprogdinti.

 Sekmadienio rytą buvo evakuota dalis Venecijos uosto po to, kai čia buvo aptikta Antrojo pasaulinio karo bomba. Sprogmuo buvo nukenksmintas ir išgabentas į jūrą susprogdinti.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Sekmadienio rytą buvo evakuota dalis Venecijos uosto po to, kai čia buvo aptikta Antrojo pasaulinio karo bomba. Sprogmuo buvo nukenksmintas ir išgabentas į jūrą susprogdinti.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2020, 1:37 PM, atnaujinta Feb 2, 2020, 1:49 PM

Operacijai Margeros uoste, esančiame daugiausia pramoniniame rajone, kurį nuo turistų mėgiamų rajonų skiria vanduo, prireikė evakuoti apie 3,5 tūkst. žmonių. Taip pat buvo sustabdytas laivų, traukinių ir autobusų eismas bei nuo 8.30 val. (9.30 val. Lietuvos laiku) iki 12.30 val. (13.30 val. Lietuvos laiku) uždrausta skristi iš ir į Marko Polo oro uostą.

Apie 225 kilogramus sveriančioje bomboje buvo maždaug 129 kilogramai TNT sprogstamosios medžiagos. Sprogmuo buvo aptiktas sausį per kasimo darbus tvarkant kanalizacijos linijas.

Tarnybos pranešė, jog pirmosios dvi operacijos fazės – žmonių evakuacija ir sprogdiklio išėmimas – buvo sėkmingai atliktos.

Darbus atlikusio karinio dalinio vadas Gianluca Dello Monacco pareiškė, jog tokios priemonės buvo pagrįstos.

„Buvo labai didelė sprogimo rizika“, – sakė jis.

Bomba vėliau bus laivu nugabenta į atokią jūros dalį ir susprogdinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.