Po sutrikimų atidarytas Madrido oro uostas

Didžiausias Ispanijoje Madrido Barajas oro uostas dėl netoliese pastebėtų dronų maždaug 30 minučių buvo uždarytas.

​Ispanijos vyriausybė pirmadienį pranešė uždariusi oro erdvę aplink Madrido tarptautinį oro uostą dėl gautos informacijos apie netoliese pastebėtas bepilotes skraidykles.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
​Ispanijos vyriausybė pirmadienį pranešė uždariusi oro erdvę aplink Madrido tarptautinį oro uostą dėl gautos informacijos apie netoliese pastebėtas bepilotes skraidykles.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2020, 3:53 PM, atnaujinta Feb 3, 2020, 4:04 PM

Anksčiau dėl dronų buvo sustabdyti skrydžiai kituose dideliuose pasaulio oro uostuose, įskaitant Londono Gatviko oro uostą 2018-ųjų gruodį.

„Oro uoste skrydžiai atidedami dėl netoliese galimai esančių dronų“, – skelbė Ispanijos oro uostus valdanti ir oro eismą kontroliuojanti įstaiga „Enaire“.

Dronai – ne žaisliukai“, – pabrėžė „Enaire“, pridurdama, kad dronų skraidinimas „netoli oro uosto yra rimtas pažeidimas, galinti užtraukti iki 90 tūkst. eurų baudą“.

Ispanijos transporto ministerija apie 13.30 val. vietos laiku (14.30 val. Lietuvos laiku) paskelbė, kad „Madrido Adolfo Suarezo Barajas oro uostas yra uždarytas“. Vėliau ministerija pranešė apie po pusvalandžio atnaujintus skrydžius.

Madrido oro uosto operatorė AENA informavo, kad dėl oro erdvės virš oro uosto uždarymo į kitus oro uostus buvo nukreipti 26 skrydžiai.

Madrido Barajas oro uostas yra pagrindinis Ispanijos oro uostas, kas mėnesį oro uostas aptarnauja 5,5 mln. keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.