Honkonge šimtai medicinos darbuotojų reikalauja uždaryti sieną su Kinija

Pirmadienį Honkonge šimtai medicinos darbuotojų paskelbė streiką. Kaip pranešė radijo stotis RTHK, jie reikalauja visiškai uždaryti sieną su žemynine Kinija, kad būtų užkirstas kelias koronaviruso infekcijos protrūkiui megapolyje.

 ​Pirmadienį Honkonge šimtai medicinos darbuotojų paskelbė streiką. Kaip pranešė radijo stotis RTHK, jie reikalauja visiškai uždaryti sieną su žemynine Kinija, kad būtų užkirstas kelias koronaviruso infekcijos protrūkiui megapolyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 ​Pirmadienį Honkonge šimtai medicinos darbuotojų paskelbė streiką. Kaip pranešė radijo stotis RTHK, jie reikalauja visiškai uždaryti sieną su žemynine Kinija, kad būtų užkirstas kelias koronaviruso infekcijos protrūkiui megapolyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2020, 8:44 AM

Akcijos organizatorius – naujas medicinos darbuotojų profesinis susivienijimas (Hospital Authority Employees Alliance). Aktyvistai būgštauja, kad Honkongo ligoninės nesusitvarkys su pacientų antplūdžiu, jeigu epidemiologinė grėsmė išaugs dėl didelio sieną kertančių žmonių srauto. Profsąjunga pagrasino, kad kitą dieną protestuoti išeis iki 6 tūkstančių medikų, jeigu Honkongo administracija iki pirmadienio vakaro neatsakys į jų reikalavimus.

Pastarąją parą Honkonge patvirtintų užsikrėtimo naujo tipo koronavirusu 2019-nCoV atvejų skaičius išaugo iki 15.

Dėl epidemiologinės grėsmės čia uždaryti turizmo, kultūros ir sporto objektai, atšaukti masiniai renginiai, iki kovo mėnesio pratęstos moksleivių atostogos. Nuo sausio 30 d. nutrauktas susisiekimas su žemynine Kinija traukiniais ir keltais, per pusę sumažintas skrydžių į Kinijos miestus ir atgal skaičius. Turistams iš Kinijos nebeišduodami leidimai įvažiuoti į Honkongą. Bet siena dar nėra visiškai uždaryta.

Kinija praėjusių metų gruodžio 31 d. pranešė Pasaulio sveikatos organizacijai apie nežinomo tipo pneumonijos protrūkį Uhane – dideliame prekybos ir pramonės centre, kuriame gyvena daugiau kaip 11 milijonų žmonių. Ligos sukėlėjas – koronavirusas 2019-nCoV – buvo nustatytas sausio 7 d. Naujausiais duomenimis, Kinijoje viruso 2019-nCoV sukelta pneumonija užsikrėtusių gyventojų skaičius išaugo iki 17205, o 361 žmogus jau mirė. Be Kinijos, jis jau aptiktas 23-ose šalyse.

Pasaulio sveikatos organizacija pneumonijos protrūkį Kinijoje pripažino tarptautine nepaprastąja situacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.