Ankara: Idlibe nuo sirų kariuomenės ugnies žuvo penki Turkijos kariai ir civilis

Sirijos šiaurės vakariniame Idlibo regione nuo Damaskui ištikimų pajėgų artilerijos ugnies žuvo penki Turkijos kariai ir su kariuomenės dalinius buvęs civilis, pirmadienį pranešė turkų Gynybos ministerija.

 ​Mažiausiai keturi Turkijos kariškiai žuvo, o dar devyni buvo sužeisti per jų pozicijų Sirijos Idlibo provincijoje apšaudymą. Tai pirmadienį pranešė televizijos kanalas NTV, remdamasis Turkijos nacionalinės gynybos ministerija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Mažiausiai keturi Turkijos kariškiai žuvo, o dar devyni buvo sužeisti per jų pozicijų Sirijos Idlibo provincijoje apšaudymą. Tai pirmadienį pranešė televizijos kanalas NTV, remdamasis Turkijos nacionalinės gynybos ministerija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-03 07:58, atnaujinta 2020-02-03 14:31

Ministerija anksčiau buvo paskelbusi apie keturias aukas, bet mirus vienam sužeistam kariui ir civiliui šis skaičius buvo patikslintas. Dar septyni kariai per šį incidentą buvo sužeisti.

Pranešime sakoma, kad kariai buvo atakuoti, nors apie jų buvimo vietą Sirijos kariuomenė buvo iš anksto informuota.

Turkija turi regione 12 stebėjimo postų; jie buvo įsteigti pagal Maskvos ir Ankaros pasirašytą susitarimą, kuriuo siekiama užkirsti kelią režimo puolimui Idlibe.

„Surengusieji šią šlykščią ataką bus patraukti atsakomybėn, o mes per bet kokią panašią ataką naudosimės savigynos teise“, – sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

Institucija pridūrė, kad Turkija atidžiai stebės tolesnius įvykius ir imsis reikiamų priemonių.

Turkų prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas anksčiau sakė, kad per atsakomuosius smūgius žuvo 30–35 sirų kariai.

Apie karių žūtį pranešta vietos žiniasklaidai sekmadienį informavus, jog Turkijos kariuomenė pasiuntė pastiprinimą regiono postuose dislokuotoms pajėgoms.

Sirijos režimas, palaikomas Rusijos aviacijos, pastarosiomis savaitėmis aktyviau puola sukilėlių pozicijas Idlibe – paskutiniame svarbiame ginkluotos opozicijos bastione.

Turkijos transliuotojas NTV informavo, kad pirmadienį planuotas bendras patruliavimas su Rusijos pajėgomis prie sienos su Turkija esančiame Sirijos šiauriniame Ain al Arabo (Kobanės) mieste buvo atšauktas.

Turkų gynybos ministras Hulusi Akaras išvyko prie Sirijos sienos, lydimas aukšto rango kariškių, sakoma jo ministerijos pranešime.

R. T. Erdoganas praėjusią savaitę perspėjo, kad Ankara gali panaudoti „karinę jėgą“ prieš Siriją ir smerkė Damasko „žiaurumą“.

Turkija, kur gyvena daugiau kaip 3,5 mln. pabėgėlių sirų, baiminasi dar vieno potencialaus jų antplūdžio dėl atsinaujinusio smurto Idlibe.

Šiame regione namus teko palikti šimtams tūkstančių žmonių; daugelis jų pabėgo Turkijos ir Sirijos sienos link.

R. T. Erdoganas anksčiau pareiškė, kad Ankara stato namus Sirijos pasienio pusėje, siekdama suteikti pastogę nuo kautynių bėgantiems žmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.