Turkija atakavo 40 taikinių Sirijos Idlibo provincijoje, atsakydama į savo kariškių apšaudymą

Turkijos karinių oro pajėgų naikintuvai F-16, taip pat artilerijos pabūklai smogė 40-čiai taikinių Sirijos Idlibo provincijoje, atsakydami į turkų kariškių apšaudymą, per kurį žuvo keturi žmonės.

 ​Turkijos karinių oro pajėgų naikintuvai F-16, taip pat artilerijos pabūklai smogė 40-čiai taikinių Sirijos Idlibo provincijoje, atsakydami į turkų kariškių apšaudymą, per kurį žuvo keturi žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Turkijos karinių oro pajėgų naikintuvai F-16, taip pat artilerijos pabūklai smogė 40-čiai taikinių Sirijos Idlibo provincijoje, atsakydami į turkų kariškių apšaudymą, per kurį žuvo keturi žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2020, 9:51 AM, atnaujinta Feb 3, 2020, 9:52 AM

Tai pirmadienį Ankaroje prieš išskrisdamas į Ukrainą pareiškė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.

„Turkijos naikintuvai F-16 ir haubicos atakuoja (Sirijos prezidento Basharo al Assado) režimo taikinius. Mūsų ugnis neutralizavo 30-35 sirus“, – sakė Turkijos lyderis.

Bet R. T. Erdoganas nepatikslino, ar „neutralizuoti sirai“ yra Sirijos armijos kariškiai.

Prezidentas taip pat pranešė, kad po Turkijos kariškių apšaudymo Idlibo provincijoje Turkijos ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų atstovai palaiko kontaktus.

„Mūsų generolai palaiko nuolatinį ryšį ir veda derybas. Remdamiesi šiomis derybomis, mes tęsiame savo operacijas. Mes perdavėme Rusijai prašymą nesipriešinti Turkijos operacijai Idlibe, kadangi jos taikinys yra (B. al Assado) režimas“, – teigė R. T. Erdoganas.

Jis sakė esąs pasirengęs aptarti incidentą Idlibe su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. „Jei reikės, aš jam paskambinsiu ir pasakysiu, kokia rimta ši tema“, – pridūrė R. T. Erdoganas.

Kaip pranešė Turkijos nacionalinės gynybos ministerija, pirmadienį keturi Turkijos kariškiai žuvo, o dar devyni buvo sužeisti per jų pozicijų Sirijos Idlibo provincijoje, Sarakibo gyvenvietės rajone, apšaudymą. Ministerijos atstovai pabrėžė, jog Sirijos kariškiai surengė apšaudymą, nors „iš anksto buvo informuoti apie Turkijos pajėgų pozicijas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.