Policija likvidavo paskutinę migrantų stovyklą Paryžiaus šiaurės rytuose

Prancūzijos policija antradienį išardė paskutinę migrantų palapinių stovyklą Paryžiaus šiaurės rytuose, perkeldama 427 žmones į prieglaudas pagal vyriausybės planą dėl migrantų pašalinimo iš gatvių.

 Prancūzijos policija antradienį išardė paskutinę migrantų palapinių stovyklą Paryžiaus šiaurės rytuose, perkeldama 427 žmones į prieglaudas pagal vyriausybės planą dėl migrantų pašalinimo iš gatvių.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Prancūzijos policija antradienį išardė paskutinę migrantų palapinių stovyklą Paryžiaus šiaurės rytuose, perkeldama 427 žmones į prieglaudas pagal vyriausybės planą dėl migrantų pašalinimo iš gatvių.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2020, 12:38 PM

Migrantai, tarp kurių buvo keturios moterys, gyveno 266 palapinėse ir laikinose pastogėse prie kanalo įrengtoje stovykloje, „pilnoje atliekų ir šiukšlių, knibždančioje žiurkių ir skleidžiančioje nuodingą bei šlykštų šlapimo ir išmatų kvapą“, nurodė tarnybos.

Stovyklos išardymo operacija prasidėjo 6 val. vietos (7 val. Lietuvos) laiku ir truko dvi valandas, pranešė regiono prefektūra.

Pastaraisiais metais aplink Prancūzijos sostinę atsirado dešimtys neoficialių stovyklų.

Daugelis migrantų nori pasiekti Kalė – šiaurinį Lamanšo sąsiaurio uostamiestį, iš kur įmanoma patekti į Jungtinę Karalystę.

Prancūzijos tarnybos reguliariai likviduoja tokias stovyklas, teigdama, kad jos kelia pavojų visuomenės sveikatai.

Praėjusią savaitę policija iš kitos stovyklos šiaurinėje Paryžiuje dalyje perkėlė daugiau nei 1 400 migrantų, įskaitant 93 vaikus.

Vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneras žadėjo iki praėjusių metų pabaigos išardyti visas migrantų stovyklas sostinėje, perkeliant dalį prieglobsčio prašytojų į prieglaudas ir išsiunčiant tuos, kurių prašymai atmetami.

Likviduotų stovyklų vietose mobilizuojama policija, kad migrantai ten nesugrįžtų ir neįkurtų naujų laikinų gyvenviečių.

„Neleisime tęstis šiam užburtam iškeldinimo ir naujų pašiūrių statybų ratui“, – praėjusią savaitę pareiškė Paryžiaus policijos viršininkas Didier Lallement'as.

Tačiau kritikai teigia, kad jei vyriausybė nepasirūpins ilgalaikiu šių asmenų apgyvendinimu, taip pat nesiims sparčiau spręsti teisėto jų buvimo šalyje klausimo, daugelis migrantų tiesiog sugrįš į gatves.

Prezidentas Emmanuelis Macronas praėjusiais metais sakė, kad Prancūzija turi keisti savo „atsainų“ požiūrį į imigraciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.