Britų policija tiria incidentą dėl ekspremjero apsauginio galimai lėktuve palikto ginklo

Londono policija trečiadienį pranešė tirianti incidentą dėl ekspremjero Davido Camerono apsauginio galimai lėktuvo tualete palikto ginklo.

 ​Londono policija trečiadienį tiria incidentą dėl ekspremjero Davido Camerono apsauginio galimai lėktuvo tualete palikto ginklo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Londono policija trečiadienį tiria incidentą dėl ekspremjero Davido Camerono apsauginio galimai lėktuvo tualete palikto ginklo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2020, 12:54 PM, atnaujinta Feb 5, 2020, 2:04 PM

Pusiau automatinį pistoletą „Glock“ iš Niujorko į Londoną skridusio „British Airways“ lėktuvo tualete surado vienas iš keleivių.

Leidinys „The Daily Mail“ pranešė, kad lėktuve rastas ginklas buvo perduotas skrydžio palydovams. Pasak laikraščio „The Sun“, drauge su ginklu buvo rasti ir pasai, priklausantys D. Cameronui ir tam apsauginiui.

„Mums belaukiant [lėktuvo] pakilimo, vienas vyrukas ėmė savo telefone rodyti nufotografuotą ginklą ir du pasus, kurių vienas buvo Davido Camerono – jis sakė juos radęs tualete, – vieną iš keleivių citavo „The Sun“. – Jie paprasčiausiai gulėjo prie kriauklės.“

Tas lėktuvas antradienį nusileido Londono Hitrou oro uoste.

Policija nurodė turinti informacijos apie pirmadienį įvykusį incidentą, o ginklą lėktuve galimai palikęs pareigūnas laikinai nušalintas nuo pareigų.

„Į šį įvykį žiūrime itin rimtai, vyksta vidinis tyrimas“, – sakoma policijos pranešime.

Kaip buvusiam Jungtinės Karalystės premjerui, D. Cameronui priklauso apsauga, teikiama specializuoto policijos padalinio.

D. Cameronas vyriausybei vadovavo 2010–2016 metais. Jis pasitraukė po „Brexito“ referendumo, per kurį agitavo likti Europos Sąjungoje.

Bare palikta duktė

D. Cameronui tai ne pirmas kartas, kai dėl painiavos ir tualetų paliekamas svarbus dalykas.

2012 metais D. Cameronas po nesusipratimo su žmona viename bare netyčia paliko savo aštuonerių metų dukrą.

Nancy Cameron nuėjo į tualetą, kol premjeras ir jo žmona Samantha tarėsi, kas juos parveš iš baro. Sutuoktiniai dukters pasigedo tik grįžę namo.

Pasitraukęs iš premjero posto 53 metų D. Cameronas dažniausiai nesistengdavo atkreipti į save dėmesio, bet tai pasikeitė pernai, kai jis išleido savo atsiminimus.

D. Cameronas kritiškai vertino dabartinį premjerą Borisą Johnsoną, savo mokyklos draugą, vadovavusį „Brexito“ referendumo kampanijai už išstojimą iš ES.

Vis dėlto B. Johnsonas pasiūlė D. Cameronui vadovauti 2020 metų Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijai COP26, kurią JK lapkričio mėnesį surengs Glazge.

D. Cameronas pasiūlymą atmetė. Pranešama, kad taip pat pasielgė ir kitas buvęs Konservatorių partijos lyderis Williamas Hague'as, buvęs užsienio reikalų sekretorius.

„Man garbė, kad manęs paprašė dirbti tą darbą, ir aš labai dėkingas, kad manęs buvo paprašyta, – sakė D. Cameronas. – Tačiau manau, kad tokiose situacijose geriausia, kad šį darbą atliktų koks nors vyriausybės ministras.“

B. Johnsonas praeitą savaitę atleido pareigūnę, atsakingą už pasirengimą šiam itin svarbiam JT viršūnių susitikimui klimato kaitos klausimais.

Antradienį įvyko COP26 strategijos pristatymo renginys, bet naujas konferencijos vadovas vis dar nepaskirtas.

Atleistoji pareigūnė Claire O'Neill vėliau griežtai užsipuolė vyriausybę ir sakė, kad administracija labai nuklydo nuo įsipareigojimų dėl klimato vykdymo kurso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.