Malaizijoje prasidėjo buvusios pirmosios ponios teismas dėl korupcijos

Malaizijoje trečiadienį prasidėjo buvusios pirmosios ponios teismas dėl įtarimų, kad ji savo prabangų gyvenimą finansuodavo iš „dėkingumo mokesčių“ ir pavogtų valstybės pinigų.

 Malaizijoje trečiadienį prasidėjo buvusios pirmosios ponios teismas dėl įtarimų, kad ji savo prabangų gyvenimą finansuodavo iš „dėkingumo mokesčių“ ir pavogtų valstybės pinigų.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Malaizijoje trečiadienį prasidėjo buvusios pirmosios ponios teismas dėl įtarimų, kad ji savo prabangų gyvenimą finansuodavo iš „dėkingumo mokesčių“ ir pavogtų valstybės pinigų.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2020, 11:37 AM

Rosmah Mansor, pagarsėjusi apsipirkimo išvykomis į užsienį ir didžiulėmis rankinių bei papuošalų kolekcijomis, tapo žaibolaidžiu visuomenės pykčiui, kai premjero Najibo Razako vyriausybę ėmė persekioti įtarimai korupcija.

Prieš teismą ji stojo pirmą kartą nuo to laiko, kai jos vyras neteko valdžios. Ilgai valdžiusi Najibo Razako koalicija netikėtai patyrė pralaimėjimą per 2018 metų rinkimus, didele dalimi dėl tvirtinimų, kad jis ir jo pareigūnai iš valstybinio investicinio fondo „1Malaysia Development Berhad“ (1MDB) pasisavino milijardus dolerių (eurų).

Ir Najibui Razakui, ir jo žmonai vėliau buvo pareikšta daug kaltinimų dėl grobstymo iš 1MDB, bet Rosmah Mansor pirmasis teismo procesas yra susijęs su įtarimais, kad ji gavo kyšių už vieną vyriausybės projektą.

Prokurorai įtaria, kad ji gavo 6,5 mln. ringitų (1,45 mln. eurų) už pagalbą vienai kompanijai užsitikrinti Saulės generatorių Kalimantano mokykloms projektą.

68 metų Rosmah Mansor taip pat kaltinama prašiusi dar 187,5 mln. ringitų. Įtariami nusikaltimai buvo įvykdyti 2016 ir 2017 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.