Teisinis skundas dėl Singapūro įstatymo prieš dezinformaciją atmestas

Pirmas teisinis skundas dėl Singapūro įstatymo prieš dezinformaciją internete trečiadienį buvo atmestas, nors oponentai teigia, kad šiuo įstatymu naudojamasi prieš rinkimus slopinant kitokias nuomones.

Pirmas teisinis skundas dėl Singapūro įstatymo prieš dezinformaciją internete trečiadienį buvo atmestas, nors oponentai teigia, kad šiuo įstatymu naudojamasi prieš rinkimus slopinant kitokias nuomones.  <br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Pirmas teisinis skundas dėl Singapūro įstatymo prieš dezinformaciją internete trečiadienį buvo atmestas, nors oponentai teigia, kad šiuo įstatymu naudojamasi prieš rinkimus slopinant kitokias nuomones.  <br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-05 12:16

Pagal prieštaringai vertinamą įstatymą valdžia gali nurodyti prie įrašų internete, kuriuos ji laiko neteisingais, paskelbti pataisymus.

Įstatymą kritikuoja teisių gynimo grupės ir interneto milžinės, tokios kaip „Facebook“, teigiančios, kad juo varžoma žodžio laisvė.

Nuo spalio, kai įsigaliojo naujasis įstatymas, kelioms opozicijos figūroms ir aktyvistams buvo nurodyta prie įrašų internete pridėti prierašą, kad juose pateikiama netiksli informacija.

Singapūro demokratų partija (SDP) – viena iš nedaugelio nedidelių šalies opozicinių grupių – skundą pateikė vienam vyriausybės ministrui nurodžius partijai ištaisyti tris įrašus internete apie užimtumą.

Šiuose įrašuose feisbuke ir partijos interneto svetainėje sakoma, kad daug singapūriečių iš tarnautojų darbo vietų išstūmė užsieniečiai. Vyriausybė sako, kad tokie teiginiai yra „neteisingi ir klaidinantys“.

Imigracija yra labai opus klausimas šiame mieste valstybėje, kur vyriausybė nuolat sulaukia kritikos dėl didelio dirbančių užsieniečių skaičiaus.

Tačiau aukštesnysis teismas atmetė skundą. Teisėjas Ang Cheng Hockas nusprendė, kad SDP pareiškimai buvo „neteisingi pagal statistinius įrodymus“.

„Apeliuojančioji šalis neginčijo statistinių įrodymų tikslumo ir vietoje to siekė kritikuoti tai kitu pagrindu“, – pridūrė jis.

SDP sakė, kad „labai nusivylė“ sprendimu ir svarsto galimybes teikti apeliaciją.

Vyriausybė tvirtina, kad įstatymas prieš dezinformaciją būtinas norint sustabdyti melo plitimą internete, galintį sėti nesantaiką šioje daugiatautėje, daugelio konfesijų valstybėje.

Tačiau politiniai aktyvistai ir opozicinės partijos, tokios kaip SDP, sako, kad įstatymu naudojamasi slopinant kritiką prieš rinkimus, kurie turėtų būti sušaukti artimiausiais mėnesiais.

Turtingo Singapūro vyriausybė giriama už ekonomikos tvarkymą, bet nuolat sulaukia kritikos dėl pilietinių teisių varžymo.

Liaudies veiksmo partija (LVP) Singapūrą valdo jau keli dešimtmečiai ir turėtų užtikrintai laimėti kitus rinkimus, o susiskaldžiusi opozicija nelaikoma rimta grėsme valdantiesiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.