Rytų Turkijoje dviejų lavinų aukų padaugėjo iki 38

Turkijos rytinėje Vano provincijoje mažiausiai 33 žmonės žuvo trečiadienį ant kalnų kelio užvirtus sniego lavinai, kai ten tuo metu buvo vykdoma paieškų ir gelbėjimo misija po ankstesnę dieną įvykusio panašaus incidento, pareikalavusio penkių žmonių gyvybių, pranešė vietos pareigūnai.

 Rytų Turkijoje trečiadienį ant kalnų kelio užvirtus sniego lavinai žuvo mažiausiai aštuoni gelbėtojai, o dar 20 laikomi dingusiais, pranešė vietos meras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Rytų Turkijoje trečiadienį ant kalnų kelio užvirtus sniego lavinai žuvo mažiausiai aštuoni gelbėtojai, o dar 20 laikomi dingusiais, pranešė vietos meras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2020, 1:39 PM, atnaujinta Feb 5, 2020, 5:04 PM

Kaip pranešama, tarp žuvusiųjų esama gelbėtojų ir gelbėjimo operacijoje dalyvavusių civilių, o dar 53 žmonės buvo sužeisti. Tačiau aukų skaičius gali dar padidėti, nes yra likę sniego palaidotų žmonių.

Po vėliau antradienį nuslinkusios pirmosios lavinos vyriausybinė nelaimių padarinių valdymo agentūra AFAD pasiuntė apie 300 gelbėtojų į nelaimės vietą prie vieno kelio šalia kalnų apsupto Bachčesarajaus miesto Vano provincijoje, besiribojančioje su Iranu. Šioje operacijoje taip pat dalyvavo žandarmerijos pareigūnų, ugniagesių bei vietos gyventojų.

Pirmoji lavina antradienį užvirto ant sniego valymo mašinos ir mikroautobuso. Tąsyk žuvo penki žmonės, o dar du dingo. Mašinos vairuotojas ir septyni mikroautobuso keleiviai liko gyvi.

Gubernatorius sakė, kad gelbėjimo darbai tęsiami nepaisant nepalankių žiemiškų orų, sutrikdžiusių eismą.

Televizijos reportažuose matyti, kad kalnuose toliau smarkiai sninga.

Pasak pareigūnų, iš viso 30 žmonių buvo rasti gyvi ir išvežti į ligonines.

Sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca perspėjo, kad aukų dar gali padaugėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.