Serbijoje sniege įstrigusioje mašinoje rastas negyvas vyras

Vidurio ir Rytų Europą apėmus žiemiškų orų bangai, Serbijoje sniege įstrigusiame automobilyje mirė pagyvenęs vyriškis, stiprūs vėjai ir gausus snygis nuo pasaulio atskyrė kai kurias gyvenvietes, blokavo kelius, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

 Vidurio ir Rytų Europą apėmus žiemiškų orų bangai, Serbijoje sniege įstrigusiame automobilyje mirė pagyvenęs vyriškis, stiprūs vėjai ir gausus snygis nuo pasaulio atskyrė kai kurias gyvenvietes, blokavo kelius, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Vidurio ir Rytų Europą apėmus žiemiškų orų bangai, Serbijoje sniege įstrigusiame automobilyje mirė pagyvenęs vyriškis, stiprūs vėjai ir gausus snygis nuo pasaulio atskyrė kai kurias gyvenvietes, blokavo kelius, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2020, 5:08 PM

Serbijos policija nurodė šalies pietvakarių dalyje įstrigusiuose automobiliuose radusi vieno žmogaus kūną ir dar išgelbėjusi maždaug 20 žmonių, įskaitant penkis vaikus.

Atokioje pietinėje Crna Travos savivaldybėje, kur pusnys nuo pasaulio atskyrė maždaug 800 žmonių, paskelbta nepaprastoji padėtis, pranešė pareigūnai. Gausus snygis užvertė kelius ir namus.

Kaimyninėje Bosnijoje ir Hercegovinoje ketvirtadienį be elektros liko rytinėje šalies dalyje esančios gyvenvietės. Sokolace buvo nutrauktas vandens tiekimas; vietos keliai taip pat nepravažiuojami.

Trečiadienį siautę smarkūs vėjai nusinešė dviejų žmonių gyvybes. Slovakijoje nuvirtęs kelio ženklas užmušė vaiką, dar vienas žmogus žuvo Čekijoje, ant jo automobilio užgriuvus medžiui.

Kroatijos policija ketvirtadienį pranešė, kad gavo daugiau nei 100 pranešimų visoje šalyje apie nuvirtusius medžius, apgadintus namų stogus, automobilius arba nutrūkusį elektros tiekimą. Smarkūs vėjo gūsiai keliuose vartė sunkvežimius, paralyžiavo laivų eismą visoje Adrijos pakrantėje.

Ketvirtadienį Kroatijos žiniasklaida paskelbė nuotraukų, kuriose matyti vėjo nuverstas didžiulis kranas Zadaro mieste ir tanklaivis, užplaukęs ant seklumos šalia Splito miesto esančioje įlankoje.

Kroatijos seismologai taip pat pranešė, kad ankstų ketvirtadienio rytą į šiaurę nuo pietrytinio Knino miesto buvo užregistruotas 4,2 balo stiprumo žemės drebėjimas. Apie drebėjimo padarytą žalą pranešimų nėra.

Rumunija taip pat pranešė apie naktį siautusius stiprius vėjus ir snygį. Ketvirtadienį dar buvo uždarytas į rytus vedantis greitkelis, atšaukta maždaug 30 traukinių reisų. Virstantiems medžiams nutraukus elektros laidus, be elektros liko nemažai gyvenviečių.

Bulgarijoje dėl susidariusio storo sniego sluoksnio buvo uždarytos pagrindinės kalnų perėjos – vieninteliai pietinę ir šiaurinę šalį jungiantys keliai.

Prie vienos tokios perėjos centrinėje Bulgarijos dalyje ankstų ketvirtadienio rytą įstrigo rumunų turistinis autobusas su 40 keleivių. Į pagalbą jiems išvyko gelbėtojai.

Šiaurės Bulgarijoje sniegui nutraukus elektros laidus, be elektros liko daugybė gyvenviečių.

Dėl audros buvo uždarytas Juodosios jūros Varnos uostas, miesto oro uoste buvo atšaukta keletas lėktuvų skrydžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.