Vidurio Graikiją sukrėtė žemės drebėjimas, apie nukentėjusiuosius nepranešama

Vidurio Graikiją ketvirtadienį supurtė maždaug 4,7 balo žemės drebėjimas, bet apie nukentėjusiuosius ar žalą kol kas nepranešama.

 Vidurio Graikiją ketvirtadienį supurtė maždaug 4,7 balo žemės drebėjimas, bet apie nukentėjusiuosius ar žalą kol kas nepranešama.  <br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
 Vidurio Graikiją ketvirtadienį supurtė maždaug 4,7 balo žemės drebėjimas, bet apie nukentėjusiuosius ar žalą kol kas nepranešama.  <br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2020, 1:34 PM

Geodinamikos institutas nurodė, kad drebėjimas užfiksuotas 11 val. 24 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, maždaug 240 km į šiaurės vakarus nuo sostinės Atėnų ir 40 km į rytus nuo Artos miesto, esančio vakarinėje šalies dalyje.

JAV Geologijos tarnyba (USGS) pranešė, kad to požeminio smūgio stiprumas buvo 5,2 balo, o Europos Viduržemio jūros seismologijos centras preliminariai jo galingumą įvertino 5,1 balo. Skirtingi seismologijos centrai dažnai pateikia nesutampančius duomenis apie požeminių smūgių galingumą, ypač netrukus po drebėjimų.

Graikija yra ties dideliais geologiniais sprūdžiais, todėl šalyje reguliariai įvyksta žemės drebėjimų, bet žmonės per juos nukenčia retai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.