Menininkas apgavo „Google Maps“: sukūrė netikrą automobilių spūstį

Menininkas iš Berlyno apgavo populiarią žemėlapių programėlę „Google Maps“. Naudodamas 99 mobiliuosius telefonus jis sukūrė netikrą automobilių spūstį.

Menininkas iš Berlyno apgavo populiarią žemėlapių programėlę „Google Maps“. Naudodamas 99 mobiliuosius telefonus jis sukūrė netikrą automobilių spūstį.<br> lrytas.lt koliažas.
Menininkas iš Berlyno apgavo populiarią žemėlapių programėlę „Google Maps“. Naudodamas 99 mobiliuosius telefonus jis sukūrė netikrą automobilių spūstį.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-07 12:17

„Google Maps“ paprastai naudojama kaip navigacija, tačiau ji taip pat rodo ir gatvėse susidariusias spūstis.

Simonas Weckertas vieną Berlyno gatvę, kuri buvo visiškai tuščia, taip pat „nudažė“ raudonai, tarytum joje būtų pilna automobilių. Tačiau iš tiesų jis 99 išmaniuosius telefonus, kuriuose buvo įjungta programėlė, sudėjo į vežimėlį ir lėtai tempė gatve.

Menininko iškrėstas pokštas buvo nufilmuotas. Vaizdo klipe matyti, kad S.Weckertas vežimėlį veža viduryje tuščios gatvės, o „Google Maps“ programėlėje gatvė iš žalios (tokios, kurioje nėra spūsčių) tampa raudona.

„Atliekant šį veiksmą įmanoma sukuri netikrą spūstį, kuri turi įtakos ir realiame pasaulyje – dėl žemėlapyje rodomos spūsties automobiliai gali pasirinkti važiuoti kitu keliu,“ – rašė S.Weckertas pranešime apie šį performansą.

„Google“ atstovas teigė, kad kompanija džiaugiasi matydama originalius ir kūrybiškus „Google Maps“ vartotojus, kurie leidžia gerenti programėlės kokybę.

Jis taip pat pabrėžė, kad „Google Maps“ yra nuolat atnaujinamas remiantis šaltinių informacija, taip pat anoniminiais žmonių, esančių netoliese, duomenimis.

Nors programėlė gali atskirti automobilį nuo motociklo, „Google“ atstovas teigė, kad „kol kas dar nespėjome sukurti kelionės vežimėliu atpažinimo.“

Parengta pagal ABC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.