PSO vadovas perspėja: pasaulyje trūksta medicininių kaukių

Pasauliui trūksta medicininių kaukių ir kitų apsaugos priemonių prieš naująjį koronavirusą, perspėja Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesus.

​Pasauliui trūksta medicininių kaukių ir kitų apsaugos priemonių prieš naująjį koronavirusą, perspėja Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesus. <br>"Reuters"
​Pasauliui trūksta medicininių kaukių ir kitų apsaugos priemonių prieš naująjį koronavirusą, perspėja Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesus. <br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-07 14:42

„Pasaulis susiduria su chronišku asmeninių apsaugos priemonių trūkumu“, – PSO vykdomajai valdybai sakė T. A. Ghebreyesus.

PSO vadovas taip pat kalbėsis su apsaugos priemonių tiekimo grandinės nariais ir bandys išspręsti nepakankamos gamybos problemą.

Anksčiau šią savaitę PSO paskelbė pradėjusi pagalbos prašančioms šalims siųsti medicinines kaukes, pirštines, respiratorius, apsauginius chalatus ir diagnozės įrankius.

T. A. Ghebreyesus pabrėžė, kad kai kurios šalys vis dar nesidalija klinikiniais patvirtintų koronaviruso diagnozių duomenimis.

„Raginame šias valstybes nares nedelsiant pasidalyti šia informacija. Nė viena valstybė ar organizacija negali savarankiškai sustabdyti šio protrūkio. Mūsų vienintelė ir pati geriausia viltis – dirbti išvien“, – sakė PSO vadovas.

„Turime bendrą priešą, kuris yra pavojingas ir kuris gali atnešti didelių neramumų: socialinių, politinių ir ekonominių. Dabar pats metas unisonu kovoti su juo“, – ragino jis.

T. A. Ghebreyesus taip pat pabrėžė, kad per pastarąsias dvi dienas užsikrėtusiųjų koronavirusu žmonių skaičiaus augimas nebuvo toks spartus kaip anksčiau.

„Tai yra gera žinia, bet negalime tuo pasikliauti, skaičiai gali vėl šoktelėti“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.