Malaizijoje hinduistai rinkosi į kasmetinį festivalį nepaisydami nerimo dėl viruso

Visoje Malaizijoje tūkstančiai hinduistų, nepaisydami nerimo dėl koronaviruso protrūkio, šeštadienį rinkosi į šventyklas švęsti kasmetinio Taipusamo festivalio, kurio metu daugelis tikinčiųjų persiveria odą kabliais ir smaigais.

​Visoje Malaizijoje tūkstančiai hinduistų, nepaisydami nerimo dėl koronaviruso protrūkio, šeštadienį rinkosi į šventyklas švęsti kasmetinio Taipusamo festivalio, kurio metu daugelis tikinčiųjų persiveria odą kabliais ir smaigais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Visoje Malaizijoje tūkstančiai hinduistų, nepaisydami nerimo dėl koronaviruso protrūkio, šeštadienį rinkosi į šventyklas švęsti kasmetinio Taipusamo festivalio, kurio metu daugelis tikinčiųjų persiveria odą kabliais ir smaigais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2020, 2:12 PM

Didelė minia tikinčiųjų susirinko Batu urvuose įsikūrusiame šventyklų komplekse netoli sostinės Kvala Lumpūro, kad galėtų dalyvauti renginyje, kuriame induistai parodo savo atsidavimą dievui Muruganui.

Tikintieji basomis kopia 272 pakopas, kad pasiektų šventyklą – svarbią tamilų hinduistų religinę vietą – ir paaukotų dovanas, įskaitant pieno sklidinas puodynes, kurios aukojant yra sudaužomos.

Daugelis maldininkų atsidavimą demonstravo nešdami sunkias, puošnias metalines konstrukcijas, vadinamuosius kavadžius, kuriuos prilaikė į odą įrėžtais metaliniais smaigais.

Kai kurie tikintieji, nešantys iki 100 kilogramų galinčius sverti kavadžius, atrodė pasinėrę į transą.

Kiti atgailaujantys žmonės buvo pradūrę savo veidus tridančiais arba pervėrę odą kabliais, pritvirtintais prie grandinių.

Nepaisant nerimo dėl naujojo viruso protrūkio, regis, Batu urvuose susirinko ne mažiau tikinčiųjų nei ankstesniais metais, ir tik saujelė dėvėjo apsaugines kaukes.

Naujasis koronavirusas jau pražudė šimtus žmonių Kinijoje, o dešimtys tūkstančių užsikrėtė, virusui plintant visame pasaulyje. Iki šiol Malaizija pranešė apie 16 susirgimo atvejų, daugiausia susijusių su atvykėliais kinais.

„Labai nerimaujame dėl Uhano viruso“, – prisipažino tikintysis Navindranas Arumugamas, turėdamas galvoje Kinijos miestą, kuriame prasidėjo šis koronaviruso protrūkis.

Visgi jis pridūrė, kad nebijo susirgti tokioje „šventoje vietoje“.

Prieš Taipusamą tikintieji paprastai kasdien meldžiasi, susilaiko nuo lytinių santykių ir kelias savaites laikosi griežtos vegetariškos dietos.

Didžioji dalis iš maždaug 32 mln. Malaizijos gyventojų yra musulmonai, tačiau šalyje taip pat gyvena apie 2 mln. etninių indų.

Dauguma jų kilę iš darbininkų, kuriuos britai atgabeno iš tamilų gyvenamų sričių pietryčių Indijoje į savo buvusią koloniją Malaizijoje.

Dievas Muruganas yra ypač garbinamas pietų Indijoje ir tarp etninių tamilų bendruomenių Pietryčių Azijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?