Pietų Afrikos rezervate liūtai sudraskė darbuotoją

Pietų Afrikoje liūtai sudraskė 21 metų moterį, dirbusią ir gyvenusią viename privačiame laukinių gyvūnų rezervate, šeštadienį pranešė policija.

​Pietų Afrikoje liūtai sudraskė 21 metų moterį, dirbusią ir gyvenusią viename privačiame laukinių gyvūnų rezervate, šeštadienį pranešė policija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Pietų Afrikoje liūtai sudraskė 21 metų moterį, dirbusią ir gyvenusią viename privačiame laukinių gyvūnų rezervate, šeštadienį pranešė policija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2020, 3:44 PM, atnaujinta Feb 8, 2020, 3:45 PM

Swans Van Wyke buvo užpulta ketvirtadienio popietę „atlikdama savo darbą“ rezervate, esančiame šiaurinėje Limpopo provincijoje, nurodė policija.

Kol kas neaišku, ar ji dirbo rezervato eigule, ar užėmė kitokias pareigas.

Regiono policijos atstovas pulkininkas Moatshe Ngoepe sakė, kad smarkiai sužaloti moters palaikai buvo rasti šalia liūtų narvo.

„Tebetiriame, uoliai aiškinamės, kad sužinotume, kas iš tikrųjų nutiko. Kol kas negalime leistis į detales“, – naujienų agentūrai AFP sakė M. Ngoepe.

Kaip nurodo gyvūnų apsaugos organizacijos, Pietų Afrikoje nelaisvėje laikoma apie 8 000 liūtų. Šie žvėrys veisiami, kad vėliau būtų sumedžioti arba būtų galima parduoti jų kaulus, taip pat dėl turizmo ir mokslinių tyrimų tikslų.

Tuo metu laisvėje Pietų Afrikos Respublikoje yra išlikę tik apie 3 000 liūtų, gyvenančių nacionaliniuose parkuose, kur medžioti draudžiama.

Tarptautinė aplinkos apsaugos sąjunga (IUCN) liūtus priskiria prie pažeidžiamų rūšių kategorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.