Kinija teigia „neturinti nieko bendra“ su JAV įtariamomis kibernetinėmis vagystėmis

Pekinas antradienį pareiškė „neturintis nieko bendra“ su kibernetinėmis vagystėmis, Vašingtonui apkaltinus keturis kinų kariuomenės pareigūnus įsilaužimu į amerikiečių kredito reitingų agentūros „Equifax“ sistemas 2017 metais.

 Pekinas antradienį pareiškė „neturintis nieko bendra“ su kibernetinėmis vagystėmis, Vašingtonui apkaltinus keturis kinų kariuomenės pareigūnus įsilaužimu į amerikiečių kredito reitingų agentūros „Equifax“ sistemas 2017 metais.  <br>123rf.com nuotr.
 Pekinas antradienį pareiškė „neturintis nieko bendra“ su kibernetinėmis vagystėmis, Vašingtonui apkaltinus keturis kinų kariuomenės pareigūnus įsilaužimu į amerikiečių kredito reitingų agentūros „Equifax“ sistemas 2017 metais.  <br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2020, 2:00 PM

JAV Teisingumo departamentas pirmadienį apkaltino programišius pavogus 145 mln. amerikiečių neskelbtinos asmeninės informacijos – tai yra viena didžiausių per visą pasaulio istoriją duomenų vagysčių.

Kinija antradienį atmetė tokius teiginius.

„Kinijos vyriausybė ir kariuomenė... niekada neužsiima ir neprisideda prie komercinių vagysčių internetu“, – per spaudos konferenciją sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Geng Shuangas.

Jis pareiškė, kad Kinija „visada aktyviai priešinasi ir kovoja su visais internetiniais įsilaužimais“ ir kad Pekinas yra „tvirtas kibernetinio saugumo gynėjas“.

„Be to, Kinija dažnai tampa JAV kibernetinių vagysčių auka“, – tvirtino Geng Shuangas.

Keturiems Liaudies išlaisvinimo armijos 54-ojo Tyrimų instituto nariams – Wu Zhiyongui, Wang Qianui, Xu Ke ir Liu Lei – buvo pareikšti kaltinimai dėl daugybės įsilaužimų, kompiuterinio sukčiavimo, ekonominio šnipinėjimo ir sukčiavimo pasitelkiant ryšio priemones.

Generalinis prokuroras Billas Barras pareiškė, kad įtariamųjų veiksmai buvo „tyčinis ir didelės apimties įsibrovimas į privačią amerikiečių informaciją“.

Tyrėjų teigimu, Kinijos karinis dalinys, naudodamas užšifruotus kanalus, „Equifax“ kompiuterinėje sistemose atliko maždaug 9 000 užklausų, po truputį išgaudamas, dalindamas, archyvuodamas ir parsisiųsdamas duomenis.

JAV pareigūnai mano, kad įtariamieji šiuo metu gyvena Kinijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.