Rusai puolė ginti kaimus nuo koronaviruso – blokavo kelius, neįsileido kinų

Vieno Rusijos kaimo gyventojai nusiteikę ryžtingai – jau du kartus užkirto kelią bandymams įkurti koronaviruso karantino centrus. Taip pat blokavo kelius, kai čia norėta atvežti Kinijos piliečių, skelbia „Meduza“.

 Rusai neįsileido į kaimą kinų, kuriems skirtas karantinas.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Rusai neįsileido į kaimą kinų, kuriems skirtas karantinas.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Rusai neįsileido į kaimą kinų, kuriems skirtas karantinas.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Rusai neįsileido į kaimą kinų, kuriems skirtas karantinas.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 11, 2020, 7:26 PM

Valdžios pareigūnai Čeliabinsko regione Rusijoje turėjo tris kartus iš naujo galvoti, kur įkurti naują karantino centrą.

Pirmą kartą jie bandė tokią įstaigą įkurdinti sanatorijoje netoli Varnos kaimo. Šioje įstaigoje įprastai apsistoja vyresni žmonės, atsigaunantys po ligų, operacijų.

„Sužinojome, kad sanatorijoje bus apgyvendinti Kinijos piliečiai, kad čia planuojama įkurti karantino zoną. Labai įsižeidėme, kad niekas mums nepasakojo, kaip elgtis, kaip pasirūpinti savo vaikais, – pasakojo Varnoje gyvenanti Olga. – Natūralu, kad nusprendėme savo namus apginti. Žmonės ėmė blokuoti kelius aplink sanatoriją.“

Vietiniai žmonės skubiai užblokavo kelius ir atsisakė nuo jų trauktis, kol Kinijos piliečiai nebus išvežti iš sanatorijos patalpų.

Valdžios atstovai atvyko protestuotojams paaiškinti, kad čia bus paguldomi tik tie pacientai, kuriems nepasireiškė užsikrėtimo simptomai – tiems, kurie atvyko iš Kinijos ir privalomai turi praleisti 14 dienų karantine. O jei simptomai išlįstų – skubiai būtų pervežami į infekcinę ligoninę.

Čeliabinsko valdžios atstovai prašė nutraukti protestus, „nesivadovauti mitais ir siaubo istorijomis“, bet žmonės nesitraukė nuo kelių ne vieną dieną.

Kadangi informacijos trūko, Varnos kaimo gyventojai buvo įsitikinę, kad sanatorijoje buvo įkurdinti 27 Kinijos piliečiai. Čeliabinsko valdžia neigė, kad tokio dydžio delegacija buvo atvežta į karantino vietą.

Tuomet pranešta: sanatorija prie Varnos veiks kaip veikusi, karantino centru netaps – jis bus perkeliamas į Uževkos kaimą.

Tuomet sukilo pastarosios gyvenvietės gyventojai. Uževkos žmonės įsiuto – dauguma jų dirbo sanatorijoje, į kurią bandyta perkelti pacientus.

Netrukus ir Uževkos sanatorijoje kilo protestai – žmonės reikalavo, kad kinai čia nebūtų priimami. Jie blokavo įvažiavimus į įstaigą, neįleido automobilio, vežusio pacientus iš Varnos kaimo.

Galiausiai nuspręsta, kad negalima gaišti laiko: valdžia pranešė, kad išveš Kinijos piliečius į naują regioninę tuberkuliozės ligoninę, kuri baigta statyti mėnesio pradžioje – taip žmonės iš Kinijos bus izoliuoti ir patys neapsikrės ligomis, nes čia dar negydytas nė vienas pacientas.

„Šis chaosas kilo todėl, kad žmonės nebuvo tinkamai informuoti. Medikai su izoliuotais kinais elgėsi kaip su sveikaisiais, o žmonės manė, kad tai pacientai, užsikrėtę koronavirusu. Medikai žinojo, kad grėsmė nėra, o žmonės – ne. Tai visiškai sveiki žmonės – jie nuvyko į Kiniją švęsti Naujųjų metų ir grįžo. Tyrimai nerodo užsikrėtimo“ , – teigė Čeliabinsko regiono vadovas Aleksejus Teksleris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.