Dėl koronaviruso baimės į Azijos uostus neįleistas JAV kruizinis laivas atvyko į Kambodžą

Vienas JAV kruizinis laivas, neįleistas į kelis Azijos uostus tvyrant nerimui, kad vienas jo keleivių gali būti užsikrėtęs naujuoju koronavirusu, ketvirtadienį atplaukė prie Kambodžos krantų, o nusivylę poilsiautoje reiškė viltis, kad jų patiriami nepatogumai greitai baigsis.

​Vienas JAV kruizinis laivas, neįleistas į kelis Azijos uostus tvyrant nerimui, kad vienas jo keleivių gali būti užsikrėtęs naujuoju koronavirusu, ketvirtadienį atplaukė prie Kambodžos krantų, o nusivylę poilsiautoje reiškė viltis, kad jų patiriami nepatogumai greitai baigsis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Vienas JAV kruizinis laivas, neįleistas į kelis Azijos uostus tvyrant nerimui, kad vienas jo keleivių gali būti užsikrėtęs naujuoju koronavirusu, ketvirtadienį atplaukė prie Kambodžos krantų, o nusivylę poilsiautoje reiškė viltis, kad jų patiriami nepatogumai greitai baigsis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-13 08:05

Vasario 1-ąją iš Honkongo išplaukęs laivas „Westerdam“ turėjo užtikrinti savo 1 455 keleiviams dviejų savaičių pasakišką kelionę po Rytų Aziją, turėjusią ateinantį šeštadienį pasibaigti Japonijos Jokohamos uoste.

Tačiau laineris nebuvo įleistas į Japoniją, Guamą, Filipinus, Taivaną ir Tailandą, baiminantis naujo koronaviruso epidemijos, Kinijoje jau pareikalavusios daugiau kaip 1,3 tūkst. žmonių gyvybių.

Kruizų organizatorė „Holland America“ tvirtino, kad laive niekas neužsikrėtęs į ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS) sukėlėją panašiu virusu. Galiausiai Kambodža trečiadienį pranešė, kad „Westerdam“ galės atplaukti į Sihanukvilį šalies pietų pakrantėje.

Ryte žvelgiant iš Sihanukvilio laivas jau buvo matomas ties horizontu.

„Iš #Westerdam pirmąsyk pastebėta žemė, saulei tekant virš Kambodžos“, – savo „Twitter“ žinutėje parašė keleivė Christina Kerby. Ji pridūrė, kad keleiviai prieš išsilaipindami turės pasitikrinti sveikatą.

Kambodžos premjeras Hunas Senas yra uolus Kinijos sąjungininkas ir reiškė palaikymą Pekino pastangoms suvaldyti viruso COVID-19 epidemiją. Praeitą savaitę jis netgi nuvyko į Kiniją, kad pademonstruotų savo solidarumą.

„Leidimu prisišvartuoti [kruiziniam laivui] siekiama stabdyti baimės ligą, apėmusią pasaulį“, – trečiadienį jis sakė vyriausybės politiką remiančiam naujienų portalui „Fresh News“.

„Privalome padėti jiems, kai jie mūsų paprašė pagalbos“, – pridūrė Hunas Senas.

Kambodža, savo teritorijoje iki šiol patvirtinusi vieną užsikrėtimo COVID-19 atvejį, iš Kinijos yra gavusi milijardus dolerių paskolų ir investicijų.

„Westerdam“ keleivis Stephenas Hansenas anksčiau sakė naujienų agentūrai AFP buvęs nusivylęs, kai laivą atsisakė priimti Tailandas, bet vylėsi galėsiąs išsilaipinti Kambodžoje.

„Lieka vis mažiau šalių, kur galima mėginti!“ – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.