Latvijos parlamentas nusprendė paleisti Rygos miesto tarybą

Latvijos Saeima ketvirtadienį nusprendė paleisti Rygos miesto tarybą dėl neveiksmingo jos darbo.

​Latvijos Saeima ketvirtadienį nusprendė paleisti Rygos miesto tarybą dėl neveiksmingo jos darbo.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
​Latvijos Saeima ketvirtadienį nusprendė paleisti Rygos miesto tarybą dėl neveiksmingo jos darbo.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2020, 3:36 PM

Dabartinė dūma kol kas tęs savo darbą, nes parlamento sprendimas įsigalios kitą dieną po to, kai jį ne vėliau kaip po 10 dienų patvirtins prezidentas Egilas Levitas.

Aplinkos apsaugos ir regioninės plėtros ministerija anksčiau inicijavo Rygos miesto tarybos paleidimą dėl savivaldybės nesugebėjimo užtikrinti šiukšlių išvežimo paslaugų. Trečiadienį Saeimos Biudžeto ir finansų komisija pritarė atitinkamam įstatymo projektui ir papildė jį nauju paleidimo pagrindu.

Aplinkos apsaugos ir regioninės plėtros ministras Juris Pūce laiške komisijai nurodė, kad nesusidarius kvorumo sostinės dūmoje neįvyko trys posėdžiai iš eilės. Be to, pareiškė ministerija, dūma laiku nepatvirtino šių metų biudžeto taisyklių, galinčių turėti reikšmingos įtakos plėtros projektų ir kitų iniciatyvų įgyvendinimui sostinėje.

Pranešama, kad parlamentinė opozicija nesikreips į prezidentą E. Levitą dėl miesto tarybos paleidimo, kad šis užkirstų kelią pirmalaikiams rinkimams. Jei opozicija būtų pateikusi valstybės vadovui tokį prašymą, rinkimai į Rygos dūmą būtų buvę atidėti mažiausiai dviem mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.