Moterį įbauginti bandę užpuolikai nužudė jos šunį – vyrų įniršį sukėlė jos veikla

Sahba Barakzai, jos šeima ir septynių mėnesių šuo Aseman, kaip ir kiekvieną penktadienį iškeliavo pasivaikščioti į netoliese esančius kalnus Afganistano vakaruose. Tačiau eilinė iškyla pasibaigė tragiškai.

 Sahba Barakzai, jos šeima ir septynių mėnesių šuo Aseman, kaip ir kiekvieną penktadienį iškeliavo pasivaikščioti į netoliese esančius kalnus Afganistano vakaruose. Tačiau eilinė iškyla pasibaigė tragiškai.<br>123rf.com nuotr.
 Sahba Barakzai, jos šeima ir septynių mėnesių šuo Aseman, kaip ir kiekvieną penktadienį iškeliavo pasivaikščioti į netoliese esančius kalnus Afganistano vakaruose. Tačiau eilinė iškyla pasibaigė tragiškai.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-14 22:00

Praėjusį penktadienį kelionė virto skaudžia nelaime, kuomet neatpažintų asmenų grupė nušovė Sibiro haskių veislės šunį.

Užpuolikai moteriai sušuko, kad ji negali auginti šuns. Bet S. Barakzai mano, kad išpuolis buvo susijęs ir su kitu aspektu – moteris treniravo vietines mergaites ir pasakojo joms apie sporto naudą.

„Mes dar visiškai nesame įsitikinę, kodėl užpuolikai taip žiauriai pasielgė su šunimi, bet manome, kad tai susiję su Sahba profesija“, – kalbėjo moters sesuo Setayesh.

Moteris buvo įpratusi prie nuolatinių grasinimų – jį dešimt metų mokė vaikus karate, trečiajame pagal dydį Afganistano mieste Herate.

S. Barakzai taip pat įkūrė vietos dviračių sporto klubą, kurių narėmis buvo jaunos merginos ir paauglės.

Dar prieš du dešimtmečius moterys negalėjo eiti į mokyklą, dirbti ar net išeiti iš savo namų, be savo vyro sutikimo, todėl kai kuriems asmenims, tokie S. Barakzai poelgiai itin nepatiko.

„Ji tiesiog norėjo pakeisti nusistovėjusius standartus, nes yra itin aktyvi bendruomenės narė. Dabar jos gyvybė pavojuje, o mūsų tėvai itin nerimauja“, – kalbėjo sportininkės sesuo Setayesh.

Praėjusią savaitę įvykusi tragedija paliko milžinišką randą ir širdgėlą. S. Barakzai kartu su savo tėvu, 2 seserimis ir šunimi iškeliavo iškylauti. Sibiro haskių veislės šuo Aseman, kurios vardas reiškia „dangus“, šeimos namuose atsirado tik prieš kelis mėnesius ir tapo jos numylėtiniu.

„Mes vaikščiojome, šnekučiavomės ir darėme tai, ką darome kiekvieną penktadienį. Tuomet prie mūsų pripuolė vyrų grupė ir jie paleido keturias kulkas į šunį“, – sunkiai tramdydama emocijas kalbėjo S. Barakzai.

Moteris pagriebė gaištantį šunį į savo glėbį ir puolė vytis juos užpuolusių vyrų automobilį. Tada pasigirdo dar vienas šūvis, o vyrai rėkdami moteriai įsakė palikti šuns kūną jiems.

Vyrai suriko, kad moteris neturi teisės laikyti šuns. S. Barakzai šeima pabėgo iš įvykio vietos, o į policijos pareigūnus net nesikreipė, nes pasak jos, tai būtų beprasmiška.

„Žinau, kad nieko nepasieksiu. Kasdien šalyje nužudomos dešimtys žmonių ir niekas dėl to neprisiima atsakomybės“, – tikino sporto trenerė S. Barakzai.

Moters sesuo Setayesh sako, kad šeimą apėmusi baimė, o S. Barakzai net nusprendė uždaryti savo sporto organizacijas ir ruošiasi persikelti gyventi į kaimyninį Iraną.

„Aseman buvo tarsi jos vaikas“, – pasakojo sportininkės sesė.

„Kai pasiėmiau šunį, nuliūdau, nes sužinojau, kad jie gyvena tik apie 14 metų. Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad mano brangioji Aseman su manimi pagyvens tik 7 mėnesius ir bus nužudyta“, – sielvarto neslėpė S. Barakzai.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.