Naujojoje Zelandijoje dingusi britė turistė rasta negyva

Britė turistė Stephanie Simpson, beveik prieš savaitę išėjusi į žygį pėsčiomis viename Naujosios Zelandijos nacionaliniame parke, penktadienį buvo rasta negyva, pranešė pareigūnai.

 ​Britė turistė Stephanie Simpson, beveik prieš savaitę išėjusi į žygį pėsčiomis viename Naujosios Zelandijos nacionaliniame parke, penktadienį buvo rasta negyva, pranešė pareigūnai.<br>AP/Scanpix nuotr.
 ​Britė turistė Stephanie Simpson, beveik prieš savaitę išėjusi į žygį pėsčiomis viename Naujosios Zelandijos nacionaliniame parke, penktadienį buvo rasta negyva, pranešė pareigūnai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2020, 10:56 AM

Jos kūnas buvo rastas Žvilgančiojo Kalno nacionaliniame parke prie Paiko upokšio, netoli vietos, kur anksčiau buvo rasta moters kuprinė ir batai, sakė policijos seržantas Markas Kirkwoodas. Jo pranešime nurodoma, kad paieškos buvo itin sunkios dėl itin raižytos vietovės.

M. Kirkwoodas neužsiminė, kad turistės mirties galėtų būti susijusi su smurtu. Pasak jo, S. Simpson palaikai bus perduoti tirti koroneriui.

32 metų S. Simpson į žygį parke išėjo praeitą savaitgalį. Apie jos dingimą buvo pranešta pirmadienį.

Moters svainis Samas Hazeltonas anksčiau sakė laikraščiui „The New Zealand Herald“, kad S. Simpson buvo patyrusi žygeivė ir labai sportiška – dalyvaudavusi triatlono ir bėgimo varžybose.

„Ji – itin ryžtinga, tvirtos valios asmenybė“, – pridūrė S. Hazeltonas.

Policija anksčiau penktadienį susiaurino paieškų teritoriją iki Paiko upokšnio rajono. Operacijoje dalyvavo dvi kinologų komandos, taip pat kalnų gelbėtojų brigados.

Žvilgančiojo Kalno nacionalinis parkas yra Naujosios Zelandijos Pietų saloje. Ši teritorija, garsėjanti įspūdingais kalnais ir upių slėniais, pritraukia daug žygeivių ir alpinistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.