Policija sulaikė dvejus metus besislapsčiusią ir vienuole apsimetinėjusią nusikaltėlę

Italijos policija praneša, kad viena moteris du metus išvengė arešto apsimesdama vienuole ir besislėpdama vienuolynuose šiaurės Italijoje.

 Italijos policija praneša, kad viena moteris du metus išvengė arešto apsimesdama vienuole ir besislėpdama vienuolynuose šiaurės Italijoje.  <br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Italijos policija praneša, kad viena moteris du metus išvengė arešto apsimesdama vienuole ir besislėpdama vienuolynuose šiaurės Italijoje.  <br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2020, 7:13 PM, atnaujinta Feb 14, 2020, 7:21 PM

Istorija primena 1990-ųjų komediją „Bėglės vienuolės“ („Nuns on the run“): 47 metų moteris 2017 metų pabaigoje Sicilijos teismo buvo nuteista dėl sukčiavimo. Jai buvo skirti 2 metai kalėjime.

Tačiau moteris iš salos pabėgo, paslėpė visus įkalčius ir atsidūrė kitoje Italijos dalyje – prieglobstį ji rado Pidmonto ir Lombardijos regionuose apsimesdama vienuole.

Anot tyrėjų, kurie apklausė keletą vienuolių, moteris skambindavo vienuolynams apsimesdama „sunkiai sergančia seserimi, kuri ieškojo pagalbos“.

Italijos policija teigia, kad iš Pidmonto regiono kilusi moteris keliavo iš vienuolyno į vienuolyną ir pastoviai keitė savo tapatybę.

Seserys iš vieno vienuolyno, kuriame buvo apsistojusi nusikaltėlė, pasakojo, kad ji apsimetė vienos iš ten anksčiau gyvenusių seserų dukterėčia.

Kiti teigė, kad ji savo gyvenimo istorijos nepasakojo ir tiesiog prisistatė kaip vienuolė.

Dauguma vienuolių, kalbėjusių su pareigūnais, moterį apibūdino kaip geros širdies žmogų, pelniusį kitų seserų palankumą ir pasitikėjimą.

Tačiau praėjusią savaitę bėglės sėkmei atėjo galas, kai vienuolei iš Benediktinų vienuolyno Lombardijoje kilo įtarimas dėl jos tapatybės.

Anot jos, visos nusikaltėlės istorijos buvo neaiškios, ji keisdavo pasakojamų įvykių versijas, todėl sesuo nusprendė paskambinti policijai.

Policija nedelsiant nuvyko į vienuolyną ir apklausė moterį. Tyrėjai teigia, kad ji buvo linkusi bendradarbiauti, tačiau atrodė sutrikusi bei neprisiminė esminių biografinių detalių.

Jiems pavyko nustatyti, kad ji turi pavogtą tapatybės kortelę, todėl nuvežė moterį į policijos nuovadą. Ten pareigūnai sužinojo, kad ji – Sicilijoje teista bėglė.

Dabar prie jos ankstesnio teistumo prisideda nauji kaltinimai dėl melagingos tapatybės.

Apie 80 proc. italų save laiko katalikais, o šalis garsėja nusikaltėliais, kurie naudojasi religinėmis tapatybėmis, kad išvengtų teisingumo.

2013 metais 61 m. narkotikų prekeivis dėvėjo kunigo sutaną automobiliu importuodamas kokainą iš Prancūzijos.

Tuo tarpu metų metus Sicilijos mafijos galva Toto Tiina lankydamasis susitikimuose su kitais mafijos nariais rengėsi kaip kunigas.

Kitas mafijos bosas Bernardo Provenzano apsimetinėjo kunigu 43 metus, per kuriuos slėpėsi nuo teisėsaugos. B.Provenzano buvo pagaliau suimtas 2006 metais.

Parengta pagal „The Guardian" inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą