Kraupios žudynės Kamerūne: tarp 22 nužudytųjų –14 vaikų

Kamerūno anglakalbių regione per žudynes gyvybių neteko iki 22 kaimo gyventojų, įskaitant 14 vaikų, sekmadienį pranešė Jungtinės Tautos, o viena opozicinė partija dėl žiaurumų apkaltino šalies kariuomenę.

JT: Kamerūne per žudynes kaime žuvo iki 22 žmonių, įskaitant 14 vaikų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JT: Kamerūne per žudynes kaime žuvo iki 22 žmonių, įskaitant 14 vaikų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2020, 8:04 AM

Už kraujo praliejimą Šiaurės vakarų regiono Ntumbo kaime atsakingi tam tikri ginkluoti asmenys, naujienų agentūrai AFP pareiškė vietos humanitarinės koordinavimo agentūros OCHA pareigūnas Jamesas Nunanas.

„Žuvo iki 22 civilių gyventojų, tarp jų – nėščia moteris ir keli vaikai“, – sakė J. Nunanas, pridurdamas, kad tarp aukų yra 14 vaikų, įskaitant devynis jaunesnius nei devynerių metų amžiaus.

11 iš žuvusių vaikų buvo mergaitės, patikslino J. Nunanas, vadovaujantis OCHA skyriui Šiaurės vakarų ir Pietvakarių regionuose, kur gyvena didelė šios Vakarų Afrikos valstybės anglakalbių mažuma.

Abiejų regionų separatistai jau trejus metus kovoja su centrine valdžia.

Judėjimas už Kamerūno atgimimą – viena iš dviejų šalies pagrindinių opozicijos partijų – paskelbė pareiškimą, kuriame rašoma: „už šiuos nusikaltimus daugiausia atsakingi diktatorinis režimas [ir] aukščiausiasis saugumo ir gynybos pajėgų vadas“.

Teisininkas Agboras Mballa, įtakinga separatistų judėjimo figūra, socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat apkaltino „valstybines gynybos pajėgas“ vykdant žudynes.

Trejus metus trunkantis konfliktas tarp anglakalbių pajėgų, siekiančių atsiskirti nuo prancūzakalbio Kamerūno, pareikalavo daugiau nei 3 000 gyvybių ir privertė per 700 tūkst. žmonių pabėgti iš savo namų.

Penktadienio žudynės buvo surengtos po vasario 9 dieną įvykusių rinkimų, kuriuos temdė kraujo praliejimas regionuose. Teigiama, kad už šį smurtą atsakingi tiek separatistai, tiek saugumo pajėgos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.