Izraelio premjero B. Netanyahu teismas korupcijos byloje prasidės kovo 17-ąją

Izraelio premjero Benjamino Netanyahu teismas dėl kaltinimų korupcija prasidės kovo 17 dieną, antradienį paskelbė Teisingumo ministerija.

 Izraelio premjero Benjamino Netanyahu teismas dėl kaltinimų korupcija prasidės kovo 17 dieną, antradienį paskelbė Teisingumo ministerija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Izraelio premjero Benjamino Netanyahu teismas dėl kaltinimų korupcija prasidės kovo 17 dieną, antradienį paskelbė Teisingumo ministerija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2020, 4:48 PM, atnaujinta Feb 18, 2020, 5:38 PM

Pranešime sakoma, kad teisėja Rivka Friedman-Feldman perskaytys kaltinamąjį aktą dalyvaujant B. Netanyahu per posėdį Jeruzalėje, praėjus dviem savaitėms po pirmalaikių parlamento rinkimų, lemsiančių į keblią padėtį patekusio 70-mečio premjero politinę ateitį.

Kovo 2-ąją vyksiantys rinkimai Izraelyje bus treti per trumpesnį kaip metų laikotarpį. Abu ankstesni atvedė į neišsprendžiamą aklavietę tarp B. Netanyahu ir jo varžovo Benny Gantzo.

Po rinkimų rugsėjį B. Gantzas atsisakė dėtis prie B. Netanyahu vadovaujamos vienybės vyriausybės. Jis pareiškė, kad premjeras pirmiausiai turi išspręsti nesutarimus su teismais ir tik tuomet galvoti apie grįžimą į valdžią.

Pernai rudenį B. Netanyahu buvo apkaltintas kyšininkavimu, sukčiavimu ir sulaužytu pasitikėjimu.

Izraelio generalinis prokuroras Avichai Mandelblitas sausio 28-ąją oficialiai pateikė Jeruzalės apygardos teismui kaltinamąjį aktą, kai B. Netanyahu anksčiau tą mėnesį nusprendė nebesiekti, kad jam būtų taikoma teisinė neliečiamybė kaip parlamento nariui.

Premjero oponentai jau buvo užsitikrinę daugumą Knesete, kad neleistų jam užsitikrinti neliečiamybės.

B. Netanyahu yra pirmasis Izraelio vyriausybės vadovas, kuriam kaltinimai buvo pareikšti einant pareigas.

Pagal Izraelio įstatymus, pareigas einantis premjeras privalo atsistatydinti tik tuo atveju, jeigu jis pripažįstamas kaltu ir kai išnaudojamos visos galimybės teikti apeliacijas.

B. Netanyahu atmeta kaltinimus ir tvirtina tapęs politiškai motyvuotos raganų medžioklės auka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.