P. Pavlenskis teigia pavogęs B.Griveaux kompromituojantį įrašą iš savo draugės

 

 ​Rusų meno performansų atlikėjas Piotras Pavlenskis pareiškė, kad jo mergina Alexandra de Taddeo nėra susijusi su skandalu, kilusiu jam paviešinus intymaus turinio vaizdo įrašą su garsiu prancūzų politiku Benjaminu Griveaux.<br>imago/Scanpix nuotr.
 ​Rusų meno performansų atlikėjas Piotras Pavlenskis pareiškė, kad jo mergina Alexandra de Taddeo nėra susijusi su skandalu, kilusiu jam paviešinus intymaus turinio vaizdo įrašą su garsiu prancūzų politiku Benjaminu Griveaux.<br>imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2020, 4:33 PM

„Aš jį [įrašą] iš jos pavogiau“, – interviu televizijai CNN sakė P. Pavlenskis.

Pasak menininko, politiką kompromituojantį vaizdo įrašą jis surado A. de Taddeo kompiuteryje 2019 metų lapkritį. Apie įvykdytą vagystę savo draugei jis prisipažino tik po to, kai įrašas buvo paskelbtas specialiai jo šiam tikslui sukurtoje interneto svetainėje.

P. Pavlenskis pranešė planuojantis surengti naujų akcijų. „Man – tai tik pradžia“, – pareiškė menininkas, tačiau daugiau savo kūrybinių planų neatskleidė.

Šiuo metu Prancūzijos pareigūnai atlieka du tyrimus, kuriuose figūruoja prieglobstį Paryžiuje radęs rusų menininkas P. Pavlenskis. Garsiausias iš jų susijęs su politiniu skandalu, kilusiu dėl P. Pavlenskio internete paviešintų intymaus turinio nuotraukų ir vaizdo įrašo, kuriame įamžintas garsus valdančiosios partijos „Respublika, pirmyn!“ (Le Republique En Marche, LREM) politikas B. Griveaux.

Paaiškėjo, kad sutuoktinę turintis G. Griveaux šį įrašą atsiuntė P. Pavlenskio draugei A. de Taddeo, o ji, kaip buvo manyta, perdavė jį savo sugyventiniui. Už tokį intymaus turinio medžiagos platinimą be B. Griveaux sutikimo P. Pavlenskiui Prancūzijos įstatymai numato iki dvejų metų laisvės atėmimo bausmę ir baudą.

P. Pavlenskis paaiškino, kad šio „performanso“ tikslas buvo atskleisti Prancūzijos valdančiosios partijos kandidato į sostinės merus B. Griveaux, vedusio dviejų vaikų tėvo, „veidmainystę“. Jis sakė, kad gyvendamas Paryžiuje negali likti abejingas, kas taps naujuoju sostinės meru.

Kilus skandalui B. Griveaux praėjusią savaitę staiga nusprendė nebesiekti Paryžiaus mero posto.

Antras tyrimas yra susijęs su gruodžio 31 dieną viename Paryžiaus bute įvykusiu konfliktu, kurio metu rusas griebėsi virtuvinio peilio. Skelbiama, kad būdamas neblaivus per naujametinį vakarėlį P. Pavlenskis sužalojo kelis žmones, o pačiam rusui per galvą buvo trenkta buteliu. P. Pavlenskis pripažįsta, kad dalyvavo muštynėse, bet tvirtina, kad peilio nenaudojo.

P. Pavlenskis ir jo mergina šiuo metu paleisti, jiems taikomos teismo kontrolės priemonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.