Šiurpioje byloje paskelbtas nuosprendis, bet netekties košmaras dar ilgai slėgs artimuosius

Grace Millane nužudymo byloje paskelbtas verdiktas, tačiau merginos šeimos tai nedžiugina. Skaudžios tragedijos ir netekties šešėlis juos persekios visą gyvenimą.

 Grace Millane nužudymo byloje paskelbtas verdiktas, tačiau merginos šeimos tai nedžiugina. Skaudžios tragedijos ir netekties šešėlis juos persekios visą gyvenimą.<br>PA Wire/Scanpix nuotr.
 Grace Millane nužudymo byloje paskelbtas verdiktas, tačiau merginos šeimos tai nedžiugina. Skaudžios tragedijos ir netekties šešėlis juos persekios visą gyvenimą.<br>PA Wire/Scanpix nuotr.
Jaunos merginos nužudymas sukrėtė ne tik Naująją Zelandiją, bet ir visą pasaulį.<br>AP/Scanpix nuotr.
Jaunos merginos nužudymas sukrėtė ne tik Naująją Zelandiją, bet ir visą pasaulį.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 21, 2020, 12:37 PM

Detektyvas Scottas Beardas visą bylą apibūdino kaip šiurpią novelę. Prabėgus 15 mėnesių po šiurpaus keliautojos nužudymo Naujojoje Zelandijoje paskelbtas nuosprendis jos žudikui, tačiau drama toli gražu nesibaigia.

28 metų Naujosios Zelandijos pilietis nuteistas 17 metų kalėjimo. Vyras prieš pusantrų metų pasmaugė 22 metų merginą, po to kai susipažino su ja vienos iš pažinčių programėlių pagalba.

Vyrui bus teikiama psichologinė pagalba ir reabilitacija. Žudikas paskelbtas patologiniu melagiu, jis nebendrauja su savo šeima, o teismas jo buvimą laisvėje įvardino kaip labai pavojingą.

Žudikas iki pat penktadienio neigė savo kaltę, o paskelbus nuosprendį prapliupo ašaromis.

Šeimos skausmas neišmatuojamas

Tačiau tikrasis skausmas dar ilgai neapleis Grace Millane tėvų ir kitų šeimos narių. Merginos brolis Declanas teigė, kad šokiruojantis praradimas juos sužlugdė.

„Aš sesės labai pasiilgsiu, o šis skausmas niekur nedings. Sunku toliau tęsti normalų gyvenimą, kuomet buvo taip išniekinta mūsų šeima. Kaip eiti pirmyn?“, – besišluostydamas ašaras kalbėjo G.Millane brolis.

G.Millane iš Jungtinės Karalystės į Naująją Zelandiją atvyko 2018 metų lapkritį, tęsdama savo kelionę aplink pasaulį.

Mergina ten susipažino su vaikinu per „Tinder“ programėlę, susitiko, o vėliau sekso metu buvo pasmaugta.

Po nužudymo 28 metų žudikas stebėjo pornografinius vaizdus ir fotografavo nuogą nužudytosios kūną.

Kitą dieną jis merginos kūną įgrūdo į milžinišką lagaminą ir užkasė netoli Oklendo esančioje teritorijoje.

Vėliau prisipirkęs valymo priemonių, bandė viešbučio kambaryje sunaikinti nusikaltimo įrodymus.

G.Millane palaikai buvo rasti praėjus savaitei po nužudymo. Nusikaltėlis teigė, kad nenorėjo nieko blogo ir merginą pasmaugė netyčia, siautulingo sekso metu.

Tūkstančiai Naujosios Zelandijos gyventojų išreiškė paramą dingusios merginos šeimai, degė žvakes ir rašė paskatinimo laiškus, tačiau sėkmingos pabaigos šioje istorijoje išvysti nepavyko.

„Joks teismo nuosprendis nenumalšins mano skausmo. Jis nužudė mano nuostabiąją Grace – visiškai nekaltą merginą. Tas vyras sužeidė mūsų širdis visam laikui“, – kalbėjo merginos iš Jungtinės Karalystės mama Gillian Millane.

Moteris teigia, kad dukros netektis paskatino ją kalbėti apie savižudybę ir kad jos šeima net nesiruošia pagalvoti apie atleidimą, jos dukros žudikui.

Tyrimas sukrėtė pasaulį

Justice'as Simonas Mooras, kuris prižiūrėjo tyrimo eigą, sakė, kad merginos kelionė šalyje buvo rizikingas planas.

Prokuroras Brianas Dickey merginos nužudymą apibūdino kaip „beprecedentį“, ir tikino, kad nuo šiol merginos šalyje negalės jaustis saugios.

B.Dickey patikino, kad niekad neteko darbuotis byloje, kuri sukeltų tokį ažiotažą užsienyje, ir sakė, kad žudiko pasiteisinimai tik dar labiau žeidžia nužudytosios šeimą.

„Nemalonu ir tai, kad norint atlikti tyrimą, reikėjo domėtis merginos privačiu ir seksualiniu gyvenimu, o informacija sklido žinisklaidoje“, – pridūrė prokuroras B.Dickey.

„Kuomet smaugi auką nuo 5 iki 10 minučių, to tikrai negali vadinti seksu“, – šiurpias nužudymo detales prisiminė B.Dickey.

Jungtinės Karalystės Esekso grafystėje įsikūrusiai šeimai prireiks daug laiko, kad atsigautų po tokios tragedijos.

„Grace tapo mano seserimi, kurios visada troškau. Aš dažnai ją sapnuoju ir tikiuosi, kad pabūsiu iš šio realybėje įvykusio košmaro“, – kalbėjo nužudytosios merginos brolio žmona Victoria.

„Tau neturi būti atleista“, – kreipdamasi į žudiką sakė V.Millane.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.