Anksčiau seksualiniu priekabiavimu kaltintas dėstytojas parašė erotinį romaną apie savo studentes

Kembridžo universiteto akademikas, kuris anksčiau buvo apkaltintas seksualiniu priekabiavimu, publikavo erotinį romaną apie savo studentes.

 Daktaras Peteris Hutchinsonas darbą universitete metė 2015 metais po to, kai buvo atliktas vidinis tyrimas dėl jo elgesio. Dabar paaiškėjo, kad tais pačiais metais jis išleido vulgarią knygą, kurios dėmesio centre – universitetas.<br> 123rf.com/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Daktaras Peteris Hutchinsonas darbą universitete metė 2015 metais po to, kai buvo atliktas vidinis tyrimas dėl jo elgesio. Dabar paaiškėjo, kad tais pačiais metais jis išleido vulgarią knygą, kurios dėmesio centre – universitetas.<br> 123rf.com/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2020, 10:33 AM, atnaujinta Feb 23, 2020, 10:42 AM

Daktaras Peteris Hutchinsonas darbą universitete metė 2015 metais po to, kai buvo atliktas vidinis tyrimas dėl jo elgesio.

Dabar paaiškėjo, kad tais pačiais metais jis išleido vulgarią knygą, kurios dėmesio centre – universitetas.

Vyras teigė, kad knygoje pateikiamas „progresyvus požiūris į moteris“.

Buvęs kalbų dėstytojas P.Hutchinsonas patvirtino, kad jis yra knygos „Pirmasis kartas: Ooo-la-la!“ autorius. Jis ją išleido pasirašęs Barry Able pseudonimu.

Knygoje pasakojama istorija apie „nekaltą“ pirmo kurso studentą vardu Peteris, kuris studijuoja netikrame Oksfordo koledže. Knygos herojus yra kaltinamas nešvankybėmis po „kelių erotinių nuotykių“.

Dauguma knygoje aprašomų studenčių merginų yra koledžo sekso klubo „Nekaltosios“ narės ir privalo kiekvieną savaitę permiegoti su vyru tam, kad ir toliau liktų klube.

Ant viršelio pavaizduota kojinę dėvinti moters koja, kuri, anot paties P.Hutchinsono, priklauso buvusiai universiteto studentei.

Vyras teigė, kad jis „nemano, jog yra problematiška naudoti nuotrauką, kurioje neįmanoma atpažinti studentės“. Jis pridūrė, kad šioje fotosesijoje pats nedalyvavo.

23 metų Sophie Newbery, kuri universitetą baigė 2018 metais, teigė, kad skaitydama šią knygą jautėsi šlykščiai ir nemaloniai.

2015 metais ji buvo viena iš studenčių, kuri pasiskundė dėl P.Hutchinsono elgesio. Anot merginos, dėstytojas seminaro metu klausinėjo ar jos „kada nors turėjo mėlynių ant kaklo“ ir klausinėjo ar jas jaudina tam tikros skaitomų knygų temos.

Po buvusios studentės skundo 2006 metais, P.Hutchinsonas išvengė baudžiamosios atsakomybės dėl seksualinio priekabiavimo.

Knygoje aprašomos šios bylos detalės ir pateikiamas išgalvotas pasakojimas apie patį įvykį.

Skundą pateikusi buvusi studentė Ellie Pyemont, kuriai dabar 38 metai, pasakojo, kad „atpažino save šios knygos puslapiuose“.

„Apgailėtina, kad jis parašė ir pats išleido šią kvailą istoriją, – teigia moteris ji. – Baisiausia, kad žmogus, besislepiantis po šios bjaurios knygos puslapiais, dešimtmečius dėstė studentams ir buvo galios pozicijoje“.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.