D. Trumpas: pranešimai apie Rusijos paramą jo kampanijai yra žvalgybos ir demokratų afera

Donaldas Trumpas didele žvalgybininkų bendruomenės ir Demokratų partijos afera pavadino žiniasklaidos informaciją, kad Rusija jo naudai bando kištis į JAV 2020 metų prezidento rinkimus.

​Donaldas Trumpas didele žvalgybininkų bendruomenės ir Demokratų partijos afera pavadino žiniasklaidos informaciją, kad Rusija jo naudai bando kištis į JAV 2020 metų prezidento rinkimus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Donaldas Trumpas didele žvalgybininkų bendruomenės ir Demokratų partijos afera pavadino žiniasklaidos informaciją, kad Rusija jo naudai bando kištis į JAV 2020 metų prezidento rinkimus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-25 14:27

„Amerikiečių žvalgybininkai pervertina Rusijos pastangas padėti Trumpui“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ parašė JAV prezidentas.

Paminėdamas pirmaujantį demokratų pretendentą varžytis su juo rinkimuose Bernie Sandersą, D. Trumpas rašė: „Jie neva pasakė išprotėjusiam Bernie, kad Rusija žiūri į jį, o ne į mane. Visa tai – didelė žvalgybos ir demokratų afera. Jie nori, kad Bernie pasitrauktų [iš rinkimų kovos] ir nekenčia Trumpo.“

Praėjusią savaitę JAV žiniasklaida pranešė, kad JAV Kongreso nariai per specialų posėdį buvo informuoti apie Rusijos bandymus paveikti šiemetinių JAV prezidento rinkimų rezultatus palaikant D. Trumpą, siekiantį, kad demokratų kandidatu rinkimuose taptų senatorius B. Sandersas.

Tačiau vėliau pasirodė pranešimų, jog Kongreso nariai tikriausiai neteisingai interpretavo informaciją ir kad iš tikrųjų jiems tebuvo pranešta, kad Rusija teikia pirmenybę tolesniam darbui su D. Trumpu, o ne su kitu prezidentu, bet realių bandymų padėti dabartiniam JAV lyderiui kol kas nebuvo.

Laikraštis „The Washington Post“, remdamasis savo šaltiniais, anksčiau rašė, kad Rusija siekia paremti B. Sandersą. Laikraščio duomenimis, apie Rusijos veiksmus šia kryptimi buvo informuoti pats B. Sandersas, D. Trumpas ir JAV įstatymų leidėjai.

„The Washington Post“ nenurodė, kaip konkrečiai pasireiškia Rusijos parama.

Tačiau D. Trumpas skundėsi, kad nebuvo informuotas apie B. Sanderso rėmimą.

„Kaip pranešama, Kremlius ketina padėti Bernie Sandersui užimti Baltuosius rūmus. Kodėl man niekas apie tai nepasakė?“ – tviteryje rašė D. Trumpas.

B. Sandersas, komentuodamas minėtą pranešimą, pareiškė: „Jei atvirai, tai manęs nejaudina, ką [Rusijos prezidentas Vladimiras} Putinas norėtų matyti prezidentu.“

„Štai kokia žinia Rusijai: laikykitės atokiai nuo Amerikos rinkimų“, – pareiškė senatorius.

„Būdamas prezidentu užtikrinsiu, kad jūs būtent taip ir elgtumėtės“, – sakoma B. Sanderso pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.