Rusijoje aštuntokas pamokos metu peiliu sužalojo mokytoją

Rusijos europinėje dalyje esančiame Uljanovsko mieste trečiadienį vienoje iš mokyklų aštuntokas per matematikos pamoką peiliu puolė mokytoją, pranešė pareigūnai.

 Rusijos europinėje dalyje esančiame Uljanovsko mieste trečiadienį vienoje iš mokyklų aštuntokas per matematikos pamoką peiliu puolė mokytoją, pranešė pareigūnai.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Rusijos europinėje dalyje esančiame Uljanovsko mieste trečiadienį vienoje iš mokyklų aštuntokas per matematikos pamoką peiliu puolė mokytoją, pranešė pareigūnai.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2020, 2:21 PM

Sužalota mokytoja buvo hospitalizuota.

„Vasario 26-ąją 10 val. 45 min. buvo gautas pranešimas, kad vienoje iš srities administracinio centro mokyklų aštuntokas pamokos metu į peilį panašiu daiktu sužalojo algebros ir geometrijos mokytoją, kuri šiuo metu hospitalizuota“, – nurodė Vidaus reikalų ministerijos Uljanovsko srities valdybos spaudos tarnyba.

Mokytoją sužalojęs moksleivis iš įvykio vietos paspruko, tačiau vėliau buvo sulaikytas savo namuose Rusijos nacionalinės gvardijos pareigūnų.

„Šiuo metu įvykio vietoje dirba nepilnamečių reikalų inspektoriai, tyrimų ir priežiūros institucijų darbuotojai. Nustatinėjamos visos įvykio aplinkybės. Paauglys nebuvo įtrauktas į [policijos] įskaitą“, – sakė VRM Uljanovsko srities valdybos atstovas.

Rusijos tyrimų komiteto regioninės valdybos spaudos tarnyba informavo, kad iškelta baudžiamoji byla dėl pasikėsinimo nužudyti.

Žinybos tinklalapyje rašoma, kad 15-metis moksleivis virtuviniu peiliu dūrė 59 metų mokytojai į pilvą.

„Paskirta virtinė teismo ekspertizių, nustatinėjami liudininkai, aiškinamasi, kokiomis sąlygomis gyveno vaikas“, – rašoma regioninės valdybos spaudos tarnybos pranešime.

Informuotas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad paauglys vieną kartą smogė mokytojai peiliu, o nuo antro smūgio jai pavyko apsisaugoti.

Sužeistos mokytojos būklė vertinama kaip vidutinio sunkumo.

Uljanovsko srities gubernatorius Sergejus Morozovas savo paskyroje socialiniame tinkle išpuolį mokykloje pavadino „keliančiu pasipiktinimą“.

„Šiuo metu medikai teikia pedagogei būtiną pagalbą ir daro viską, kad ji kuo greičiau pasveiktų. Švietimo ministerija ir Uljanovsko miesto administracija labai nuodugniai išsiaiškins šį įvykį ir pateiks man visą informaciją. Turime suprasti, kas paskatino vaiką taip pasielgti, kaip jam padėti. Asmeniškai viską kontroliuosiu“, – pažymėjo gubernatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.