Nigerijoje kariuomenės kapralas nušovė keturis karius

Šiaurės rytinėje Nigerijos dalyje, kur vyriausybės pajėgos kovoja su džihadistų sukilėliais, kariuomenės kapralas nušovė keturis karius ir paleido šūvį į save, pranešė kariuomenė.

 ​Šiaurės rytinėje Nigerijos dalyje, kur vyriausybės pajėgos kovoja su džihadistų sukilėliais, kariuomenės kapralas nušovė keturis karius ir paleido šūvį į save, pranešė kariuomenė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 ​Šiaurės rytinėje Nigerijos dalyje, kur vyriausybės pajėgos kovoja su džihadistų sukilėliais, kariuomenės kapralas nušovė keturis karius ir paleido šūvį į save, pranešė kariuomenė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2020, 5:34 PM

Pareigūnas „pasiuto,.. pradėjo šaudyti ir nušovė keturis savo kolegas, o paskui šovė į save“ Malam Fatorio bazėje netoli sienos su Nigeriu, sakoma trečiadienį vakare paskelbtame kariuomenės atstovo Sagiro Musos pareiškime.

Pasak S. Musos, dar du per incidentą sužeisti kariai buvo nugabenti į karo ligoninę už 205 kilometrų esančioje regiono sostinėje Maidugūryje.

Šaltinis kariuomenėje nurodė, kad kariškis pradėjo šaudyti į bazės stebėjimo postuose budėjusius kolegas.

„Jis nušovė keturis, dar du sužeidė ir iššovė sau į galvą prieš jį nuginkluojant“, – sakė šaltinis kariuomenėje, prašęs neskelbti jo pavardės.

Kol kas šio incidento priežastys nežinomos. Kariuomenė pradėjo tyrimą, siekiant nustatyti „šio nelaimingo atsitikimo aplinkybes“, sakė S. Musa.

Dešimtmetį su džihadistų sukilėliais šalies šiaurės rytuose kovojančios Nigerijos pajėgos skundžiasi išsekimu dėl užsitęsusio dalyvavimo kovos veiksmuose.

2018 metų rugpjūčio mėnesį šimtai karių surengė kelių valandų protestą Maidugūrio oro uoste, protestuodami prieš planuojamą jų perdislokavimą kovai su džihadistais po to, kai jie ketverius metus išbuvo fronte.

Kariai šaudė į orą, trikdė lėktuvų eismą, skųsdamiesi, kad yra išvargę ir nori pamatyti savo šeimas.

Nigerijos šiaurės rytuose nuo 2009 metų, džihadistų sukilimo pradžios, žuvo maždaug 36 tūkst. žmonių, maždaug du milijonai buvo priversti palikti savo namus. Sukilimas išplito ir į Nigerį, Čadą bei Kamerūną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.